Τετάρτη 7 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΦΟΡΕΙΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Μαζική συγκέντρωση ενάντια στη μετατροπή του «Θριασίου» σε νοσοκομείο Covid

Απεργιακός ξεσηκωμός τη Δευτέρα 12 Απρίλη σε όλο το Θριάσιο για μέτρα προστασίας της υγείας

Μαζική συγκέντρωση στην πύλη του Νοσοκομείου «Θριάσιο» και συμβολικός αποκλεισμός της οδού Γεννηματά πραγματοποιήθηκαν χτες το πρωί, με πρωτοβουλία του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου και τη συμμετοχή εργατικών σωματείων και φορέων, ενάντια στη μετατροπή του νοσοκομείου αποκλειστικά σε COVID και στην υποβάθμιση των Κέντρων Υγείας Ελευσίνας, Ασπροπύργου, Μεγάρων.

Στο πλευρό των εργαζομένων παραβρέθηκε, μεταξύ άλλων, ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ευρωβουλευτής, ο οποίος εξέφρασε τη στήριξη του Κόμματος στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων.

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης καταγγέλθηκε μάλιστα η παρουσία ασφαλίτη που φωτογράφιζε τους συγκεντρωμένους, ο οποίος απομακρύνθηκε μετά την παρέμβαση του Σωματείου.

Το Σωματείο του νοσοκομείου συνεχίζει τον αγώνα συμμετέχοντας και στις σημερινές κινητοποιήσεις για την Παγκόσμια Μέρα Υγείας. Την Παρασκευή 9 Απρίλη, διοργανώνεται νέα αυτοκινητοπορεία στις 6 μ.μ., ξεκινώντας από τα «Lidl» στην Ελευσίνα. Την ίδια ώρα, το κείμενο υπογραφών που διακινεί διαδικτυακά το Σωματείο για τη στήριξη του αγώνα του, έχει συγκεντρώσει ήδη εκατοντάδες ονόματα κατοίκων που διεκδικούν την ακύρωση της μετατροπής του νοσοκομείου και την ενίσχυση των δημόσιων δομών ΠΦΥ.

Μιλώντας στη χτεσινή κινητοποίηση ο Μανώλης Βαρδαβάκης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Θριάσιο», υπογράμμισε το κυβερνητικό έγκλημα από τη μετατροπή του μοναδικού νοσοκομείου της Δυτικής Αττικής σε μονάδα αποκλειστικά για νοσηλεία ασθενών με COVID. «Αφήνει δεκάδες χιλιάδες κατοίκους και εργαζόμενους της περιοχής χωρίς ούτε μία διαθέσιμη κλίνη για τη νοσηλεία ασθενών με άλλες παθήσεις. Το πρόβλημα γίνεται ακόμη πιο μεγάλο εξαιτίας των τεράστιων προβλημάτων στα Κέντρα Υγείας της περιοχής. Στη Μάνδρα υπάρχει μόνο ένα Περιφερειακό Ιατρείο που λειτουργεί δύο πρωινά τη βδομάδα». «Στο Κέντρο Υγείας Ελευσίνας», σημείωσε, «αν και παραμένουν κενές 46 οργανικές θέσεις προσωπικού, μετακινούν γιατρούς για εφημερίες στο Κέντρο Υγείας Μεγάρων. Το Κέντρο Υγείας Ασπροπύργου στελεχώνεται μόνο από 6 γιατρούς και ελάχιστο νοσηλευτικό προσωπικό. Στο Κέντρο Υγείας Μεγάρων, αντί για 11 γενικούς γιατρούς, έχουν απομείνει μόνο δύο μόνιμοι και ένας επικουρικός, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει με διακοπή λειτουργίας».

Επανέλαβε επίσης το αίτημα για άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας για να εξασφαλιστούν η ασφαλής νοσηλεία των δεκάδων διασωληνωμένων ασθενών και η αποσυμφόρηση των δημόσιων νοσοκομείων από τους εκατοντάδες ασθενείς με κορονοϊό που νοσηλεύονται σε επικίνδυνες συνθήκες. Τέλος, κάλεσε στην κινητοποίηση που θα γίνει σήμερα στις 4 το απόγευμα, έξω από το υπουργείο Υγείας, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Μέρας για την Υγεία.

Εγκλημα χαρακτήρισε τη μετατροπή του «Θριάσιου» σε νοσοκομείο Covid ο Κ. Παπαδάκης, καθώς όπως ανέδειξε οι εργαζόμενοι στις μεγάλες βιομηχανίες της περιοχής, ανάμεσά τους κάποιες με εύφλεκτα υλικά, μένουν εκτεθειμένοι. «Πρόκειται για επιλογή επιζήμια για το λαό της περιοχής, αφήνει εκτεθειμένους εργαζόμενους που δουλεύουν στα διυλιστήρια της περιοχής, σε μια περιοχή "πλούσια" σε εργατικά ατυχήματα». Στάθηκε επίσης στο γεγονός ότι «ήδη ακούγεται για μετατροπή και άλλων νοσοκομείων σε μιας νόσου». Κατήγγειλε το σχέδιο να παραδοθούν επί της ουσίας στις ιδιωτικές κλινικές μια σειρά από νοσήματα και η ίασή τους κι έκλεισε λέγοντας ότι «η κλιμάκωση και μπροστά στην απεργία είναι η καλύτερη απάντηση σε αυτά τα επικίνδυνα σχέδια».

Πανθριασιακή απεργία τη Δευτέρα και συγκέντρωση στην Ελευσίνα

Να παρθεί πίσω η απαράδεκτη απόφαση της κυβέρνησης για τη μετατροπή του Νοσοκομείου «Θριάσιο» σε νοσοκομείο μιας νόσου και να επιταχθούν άμεσα, χωρίς καμία αποζημίωση, οι υποδομές του ιδιωτικού τομέα Υγείας, διεκδικούν σωματεία που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, με απεργία τη Δευτέρα 12 Απρίλη και συγκέντρωση, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Ηρώων στην Ελευσίνα.

«Η Δυτική Αττική από πίσω αυλή γίνεται πρωταγωνιστής - στις 12 Απρίλη θα μιλήσει ο λαός!» σημειώνουν σωματεία και φορείς που καλούν στην πανεργατική απεργία, η απόφαση για την πραγματοποίηση της οποίας πάρθηκε σε σύσκεψη που πραγματοποίησε το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας - Δυτικής Αττικής με τα σωματεία - μέλη του.

Σε κοινή τους ανακοίνωση το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Αττικής και Ναυπ/κής Βιομηχανίας Ελλάδας (Παράρτημα Θριάσιου), το Σωματείο Ενέργειας Αττικής - Βοιωτίας - Εύβοιας - Κορινθίας, το Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Αττικής και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής καλούν σε συμμετοχή στην απεργία που έχει προκηρυχθεί στο Θριάσιο Πεδίο και στη συγκέντρωση που τα ίδια οργανώνουν.

Στην κοινή τους ανακοίνωση σημειώνουν: «Καλούμε σε απεργιακό ξεσηκωμό τους χιλιάδες εργαζόμενους, που παίζουμε κορόνα - γράμματα τη ζωή μας για ένα μεροκάματο, με τα εργατικά ατυχήματα να είναι σχεδόν καθημερινά. Καλούμε σε ξεσηκωμό τους χιλιάδες κατοίκους που ζούμε κυριολεκτικά κάτω από τα φουγάρα ρυπογόνων βιομηχανιών, που η υγεία μας επιβαρύνεται καθημερινά από την παραμονή της χωματερής της Φυλής, που η ζωή μας κινδυνεύει από βιομηχανικό ατύχημα μεγάλης έκτασης. Δεν μπορούμε να μένουμε θεατές σε απαράδεκτες αποφάσεις που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των εργαζομένων και του λαού της περιοχής. Δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια να βλέπουμε τη ζωή να περνάει μπροστά από τα μάτια μας, λες και έχουμε δύο ζωές και μπορούμε να τους χαρίσουμε αυτή».

Απευθύνονται σε όλους τους συλλόγους και μαζικούς φορείς προκειμένου να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής στη συγκέντρωση και ιδιαίτερα στα κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία ώστε να οργανώσουν την επιτυχία της απεργίας στους χώρους ευθύνης τους.

Τα σωματεία αναφέρονται ακόμα στις ευθύνες της πλειοψηφίας του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ελευσίνας - Δυτικής Αττικής (ΕΚΕ-ΔΑ), η οποία καλλιέργησε «τη λογική "ό,τι είναι να πούμε, θα το πούμε μετά την πανδημία" μπαίνοντας έτσι τροχοπέδη σε όποιες αγωνιστικές κινήσεις», ενώ «προκλητικά αθώωνε τη μεγάλη εργοδοσία, λέγοντας ότι το πρόβλημα της διασποράς του ιού και της καταπάτησης των εργασιακών δικαιωμάτων δεν είναι στις μεγάλες επιχειρήσεις αλλά στις μικρές και μεσαίες». «Ο αγώνας για την υγεία και τις ζωές μας είναι στα δικά μας χέρια και μόνο», καταλήγουν και καλούν σε μαζική συμμετοχή στην απεργία και τη συγκέντρωση.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παναττική βδομάδα δράσης από τους εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία(2022-12-10 00:00:00.0)
Αύριο η συγκέντρωση - συναυλία στην Ελευσίνα(2021-05-14 00:00:00.0)
Κλιμακώνουν την πάλη για την επαναλειτουργία του «Θριασίου» ως γενικού νοσοκομείου(2021-04-22 00:00:00.0)
Οι εργαζόμενοι κάνουν τη Δυτική Αττική από «πίσω αυλή» πρωταγωνιστή!(2021-04-10 00:00:00.0)
Σε ρυθμούς απεργιακής προετοιμασίας τα σωματεία(2021-04-09 00:00:00.0)
Απεργία στις 12 Απρίλη(2021-04-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ