Τετάρτη 7 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΕΠ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Θυσιάζονται ζωές στο βωμό του κέρδους

Σε ανακοίνωσή της για την επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Υγείας στα Νοσοκομεία Κοζάνης και Πτολεμαΐδας, η Επιτροπή Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ σχολιάζει πως «ο λαός της Δυτικής Μακεδονίας, που πλήττεται εδώ και μήνες από την πανδημία του κορονοϊού, έχει θρηνήσει θύματα και πληρώνει ακριβά τη διαχείρισή της από την κυβέρνηση με κριτήριο τα κέρδη των λίγων, δεν έχει ανάγκη από τις κυβερνητικές επικοινωνιακές φιέστες».

«Πολύ περισσότερο», συνεχίζει η ανακοίνωση, «δεν έχει ανάγκη από διαπιστώσεις για την επιδείνωση της κατάστασης. Αυτήν την βιώνει στο πετσί του όταν αναγκάζεται να απευθυνθεί στα νοσοκομεία της περιοχής για να νοσηλευτεί», και προσθέτει: «Τα δύο όπλα που ανέφερε ο αν. υπουργός ότι έχουμε απέναντι στην πανδημία, ο εμβολιασμός και η ατομική ευθύνη, αποδεικνύουν ότι το έχουν πάρει απόφαση να θυσιάσουν ακόμα περισσότερες ζωές στο βωμό του κέρδους». Τονίζει πως η κυβέρνηση φαίνεται ότι δεν έχει σκοπό να αξιοποιήσει τα πραγματικά όπλα στην αντιμετώπιση της πανδημίας, όπως η ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, η επίταξη του ιδιωτικού τομέα χωρίς αποζημίωση, τα μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς κ.ά.

Και καταλήγει: «Οσον αφορά την καθυστέρηση στους εμβολιασμούς ευθύνη έχει η κυβέρνηση που συμμετέχει και στηρίζει ενεργά τους ανταγωνισμούς της ΕΕ με άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα στα πλαίσια της "διπλωματίας των εμβολίων" στερώντας τα τόσο αναγκαία εμβόλια για τον πληθυσμό».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ