Πέμπτη 14 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΟΥΝΗΣ 2012
ΠΑΣΟΚ
Θέλει κυβέρνηση με «καρέ» του «ευρωμονόδρομου»

Κάλεσμα σε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ και Καμμένο για μετεκλογική σύμπραξη

Ολες τις πόρτες ανοιχτές για τη συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας με το σύνολο των κομμάτων του «ευρωμονόδρομου» αφήνει ο Ε. Βενιζέλος, ζητώντας να επιβάλει το ΠΑΣΟΚ σαν «ρυθμιστή» των μετεκλογικών παζαριών. Τη θέση του για «διακυβέρνηση εθνικής συνευθύνης» επανέλαβε και χτες ο Ε. Βενιζέλος μιλώντας στον Κορυδαλλό, στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ.

«Δεν υπάρχει σενάριο μετεκλογικής συνεργασίας που να μπορεί να αφήσει κάποια ισχυρή πολιτική δύναμη έξω από τις ευθύνες, κανείς δεν δικαιούται να κρυφτεί στην ασφάλεια της αντιπολίτευσης», ανέφερε και είπε ότι περιμένει τις απαντήσεις των ηγεσιών των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ και «Ανεξάρτητων Ελλήνων» στην πρόταση των «οκτώ σημείων» για συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας για την «επαναδιαπραγμάτευση» του μνημονίου.

Μάλιστα, με συνέντευξή του στο ΣΚΑΪ έθεσε σαν προϋπόθεση και τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ στη «διακυβέρνηση συνευθύνης», στην περίπτωση που είναι δεύτερο κόμμα. Υπέρ της συγκρότησης κυβέρνησης συνεργασίας, αλλά χωρίς πρωθυπουργό τον Αντ. Σαμαρά, τάχτηκε με έμμεσο τρόπο η Α. Διαμαντοπούλου. Από την πλευρά του ο Μ. Χρυσοχοΐδης επιτέθηκε στα στελέχη που έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ για να υποστηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, δηλώνοντας: «Χαίρομαι που δεν είμαι πια με αυτούς που έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ. Καλώς έκαναν και έφυγαν, γιατί αποδείχτηκαν απλώς τυχοδιώκτες».

Εξάλλου, ανοιχτή επίθεση στον υποψήφιο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γ. Ραγκούση εξαπέλυσε χτες ο Ε. Βενιζέλος. Με συνέντευξη στη διαδικτυακή τηλεόραση του «Πρώτου Θέματος» ανέφερε ότι είναι «εκτός ΠΑΣΟΚ όσοι την ώρα της μάχης κάνουν κριτική». Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εγκάλεσε για «απύθμενο πολιτικό θράσος και πολιτική ανηθικότητα» τον πρώην υπουργό των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ