Πέμπτη 14 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΟΥΝΗΣ 2012
Πίστωση χρόνου σε κανέναν

-- Π. ΜΠΙΤΣΙΚΑ (ΒΗΜΑ): Εφόσον σχηματιστεί κυβέρνηση, την επομένη των εκλογών, κυρίως αν είναι κυβέρνηση της αριστεράς, εσείς θα συνεχίσετε την πίεση και στο δρόμο με διαδηλώσεις για αιτήματα που υπάρχουν ή προκύπτουν; 'Η θεωρείτε ότι πρέπει να δοθεί πίστωση χρόνου στην κυβέρνηση;

-- Δεν το καταλαβαίνω το ερώτημα. Δηλαδή άμα γίνει κυβέρνηση της ΝΔ την άλλη μέρα θα κάνουμε απεργία και άμα είναι κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κάνουμε. Να σας πω. Η κυβέρνηση θα φέρει τις προγραμματικές της δηλώσεις. Αν μείνουμε σε αυτά που λέει ο κ. Σαμαράς ή σε αυτά που είπε ο κ. Τσίπρας, κατά τη γνώμη μας ο λαός πρέπει να παρέμβει, δεν ξέρω με ποιες μορφές πάλης. Πρέπει να λυθεί το ζήτημα των συντάξεων, των μισθών, των ασφαλιστικών ταμείων κλπ. Μιλάμε για επείγοντα ζητήματα που αποτελούν θέματα καθημερινά. Επρεπε να πάρουν θέση από τώρα. Από πού θα βρουν λεφτά.

Γιατί δεν παίρνουν θέση. Δε λέω να λύσουν όλα τα προβλήματα, δεν το πιστεύω ότι θα τα λύσουν, αλλά εν πάση περιπτώσει είναι ορισμένα πράγματα επείγοντα, δηλαδή οι συντάξεις θα εξασφαλιστούν και οι μισθοί απρόσκοπτα; Ο ΟΑΕΔ καταρρέει. Εδώ άκουγα σχόλια, εκτός αν είναι ψέματα που λένε για δύο χρόνια να παίρνουν επίδομα ανεργίας. Ο ΣΕΒ λέει τρία. Βέβαια, όταν οι άνεργοι θα είναι για δέκα χρόνια άνεργοι, να κάνεις τον ένα χρόνο δύο να παίρνεις το επίδομα δεν είναι δα και καμιά μεγάλη γαλαντομία. Βγήκαν άλλοι κι έλεγαν, αφού ο ΟΑΕΔ δεν μπορεί να δώσει το επίδομα το τρέχον πού να δίνει για δύο χρόνια.

Πρέπει να βγουν και να πούνε. Πώς θα εξασφαλίσουν το επίδομα ανεργίας. Ο λαός τώρα, πόση πίστωση χρόνου να δώσει, να πάει για μπάνια και να περιμένει; Ξεκινάς, ζητάς το αίτημα, περιμένεις, όταν δεις ότι ο άλλος σε γράφει στα παλιά του τα παπούτσια, θα αγωνιστείς. Εμείς δεν προκαθορίζουμε ούτε τις μορφές πάλης αλλά η κατεύθυνση διεκδίκησης πρέπει να υπάρχει.

Πίστωση χρόνου σε κανέναν. Αν βγει και πει θα τα δώσω τα επιδόματα ανεργίας, δεν θα κάνεις κινητοποιήσεις έξω από τον ΟΑΕΔ, αφού θα τα δίνει. Δεν είναι αυτοσκοπός η κινητοποίηση. Αλλά υπάρχουν άμεσα προβλήματα που τρέχουν. Μα δεν είπαν τίποτα γι' αυτά. Ξέρετε, βροχή έρχονται τα υπομνήματα, για μετά τη Βουλή. Και συναντήσεις ζητάνε οι φορείς για να βάλουμε τα ζητήματα προεκλογικά.

Προχτές ήρθαν εκπρόσωποι εργαζομένων από τη ΛΑΡΚΟ. Και έγινε παρέμβαση. Γιατί πήγαινε να κλείσει η επιχείρηση, βόλευε πάρα πολύ, θέλουν να την πουλήσουν. Κάναμε παρέμβαση, το θέμα ήταν επείγον. Θα έμπαινε λουκέτο. Σήμερα με ενημέρωσε, λίγο πριν έρθω εδώ ο πρωθυπουργός στο τηλέφωνο και μου είπε ότι έκαναν μια ρύθμιση για μέχρι τέλος του χρόνου να μείνει ανοιχτό το εργοστάσιο κλπ. Σκεφτείτε τι θα γίνει την άλλη μέρα από τις εκλογές.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ