Πέμπτη 14 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΟΥΝΗΣ 2012
Θα απογοητεύσουν το λαό

-- Π. ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ): Κυρία Παπαρήγα, μιλήσατε σήμερα για προβλεπόμενη πολιτική χρεοκοπία και των δύο πιθανών κυβερνήσεων. Είναι ένα διπλό ερώτημα: Πού περίπου αυτό το προσδιορίζετε, πόσο νομίζετε ότι μπορεί να αντέξει μια κυβέρνηση της ΝΔ, αντιστοίχως μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, και τι φοβάστε ότι μπορεί να γίνει σε περίπτωση που αυτές οι δύο κυβερνήσεις, με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο, καταρρεύσουν;

-- Καταρχήν, τώρα δεν ξέρουμε τι κυβέρνηση θα έχουμε στις 18 του μήνα. Δεν ξέρω αν προκύψει και καμιά οικουμενική ή καμιά μίνι οικουμενική. Ειλικρινά, δεν μπορούμε να ξέρουμε. Γιατί πέρα από τα αντικειμενικά υπάρχουν και οι κομματικοί εγωισμοί, οι προσωπικοί εγωισμοί. Δεν ξέρω, μπορεί να χαλάσει και στο όνομα του πρωθυπουργού.

Κοιτάξτε, μια κυβέρνηση της ΝΔ, μπορεί να είναι ΝΔ - ΠΑΣΟΚ οπωσδήποτε, από χέρι, έτσι πιστεύω τώρα, θα έχει λιγότερη πίστωση χρόνου. Πολιτικά θα χρεοκοπήσει σίγουρα. Αλλά θα έχει λιγότερη πίστωση χρόνου. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, δεν ξέρω με ποιον άλλο θα είναι, μπορεί να έχει μεγαλύτερη πίστωση χρόνου. Αλλά δυσκολεύουν τα πράγματα. Δεν ξέρω πόσο ο κόσμος θα περιμένει. Αλλά ότι θα απογοητεύσουν το λαό, αυτό το θεωρούμε σίγουρο. Και αυτός που θα τον απογοητεύσει περισσότερο είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί όντως έχει συγκεντρώσει πάρα πολλές ελπίδες. Είναι αδοκίμαστη κυβέρνηση.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ