Πέμπτη 14 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΟΥΝΗΣ 2012
Κερατζή Ιμπραμ Ιμπραήμ

αρχιτέκτονας, υποψήφιος με το ΚΚΕ στο Νομό Ροδόπης

«Ζούμε αυτό τον καιρό μια τεράστια οικονομική κρίση, που έχει οδηγήσει το λαό στην κόλαση. Ο Νομός Ροδόπης είναι αγροτικός. Οι αγρότες και κτηνοτρόφοι του νομού κατάλαβαν πολύ καλά τι σημαίνει ΚΑΠ, ιδιαίτερα τώρα που βρισκόμαστε στα πρόθυρα ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας. Λιγόστεψαν οι δυναμικές καλλιέργειες στο νομό όπως Καπνός, βαμβάκι, σιτάρι. Εξαφανίστηκε η τευτλοκαλλιέργεια, μειώθηκε σημαντικά η παραγωγή γάλακτος, κρέατος. Υπεύθυνοι γι' αυτή την εξέλιξη, που το ΚΚΕ από χρόνια προειδοποιούσε και που δυστυχώς επιβεβαιώθηκε, είναι τα κόμματα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που κυβέρνησαν 30 χρόνια. Αυτοί δεν αλλάζουν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και στο νομό μας σπέρνει αυταπάτες ότι μπορεί να υπάρξει φιλοαγροτική ΚΑΠ μέσα στη λυκοσυμμαχία της ΕΕ, ενώ η ΔΗΜΑΡ με τους υποψηφίους της προπαγανδίζει ότι μπορεί να εξασφαλίσει αγορές για αγροτικά προϊόντα, π.χ. για τον καπνό, με υψηλές τιμές, πέρα από κάθε προσδοκία, κάνοντας πέρα τους μεσάζοντες.

Συνολικά οι εργαζόμενοι στο νομό, βιώνουν μια κόλαση. Η ανεργία τσακίζει κόκαλα, ιδιαίτερα στη νεολαία, στους νέους επιστήμονες, στις γυναίκες.

Εμείς θυμίζουμε στους αγρότες, τους κτηνοτρόφους, σε όλους τους εργαζόμενους, πως κανένας δεν τους χάρισε τίποτε. Τα όποια κέρδη είχαν, οφείλονταν στο σκληρό τους αγώνα.

Δίπλα τους είχαν πάντα το ΚΚΕ.

Είναι λοιπόν προς το συμφέρον όλων των εργαζομένων στο νομό, στην πόλη και το χωριό, ανεξάρτητα από καταγωγή, γλώσσα και θρησκεία να ενισχύσουν το ΚΚΕ με την ψήφο τους, για να έχει προοπτική ο καθημερινός τους αγώνας. Για να οργανωθεί, μέσα από σύγκρουση και έξοδο από την ΕΕ, η παραγωγή, η οικονομία και η κοινωνία, με το λαό στην εξουσία».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org