Τετάρτη 7 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Κόλαση και χτες με νέα κομβόι ασθενοφόρων

«Ευαγγελισμός»: Μποτιλιάρισμα ασθενοφόρων σε μια ακόμα εφημερία
«Ευαγγελισμός»: Μποτιλιάρισμα ασθενοφόρων σε μια ακόμα εφημερία
Σκηνές κόλασης συνεχίζουν να εκτυλίσσονται στα δημόσια νοσοκομεία, με εργαζόμενους εξουθενωμένους και καταπονημένους ασθενείς σε απόγνωση. Οι υγειονομικοί καλούνται να προσφέρουν υπηρεσίες σε διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ, σε φρακαρισμένες κλινικές, σε ράντζα, με νοσούντες να περιμένουν για ώρες στα επείγοντα.

Και χτες 103 διασωληνωμένοι παρέμεναν εκτός ΜΕΘ, η πλειοψηφία τους στην Αθήνα. «Εχουμε πει, υπάρχουν διασωληνωμένοι ασθενείς (σ.σ. εκτός ΜΕΘ), έχουμε μια αναμονή η οποία είναι διαχειρίσιμη (...) Σε κάθε περίπτωση, όμως, όλοι οι ασθενείς λαμβάνουν την απαραίτητη αναπνευστική υποστήριξη που χρειάζονται», ισχυρίστηκε και χτες ο αναπ. υπουργός Υγείας Β. Κοντοζαμάνης, ομολογώντας καταρχήν ότι τελικά υπάρχουν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, επιχειρώντας από την άλλη να εξομοιώσει τον υψηλής τεχνολογίας εξοπλισμό της εντατικής με τον αναπνευστήρα, που παρέχεται σε ράντζα και διαδρόμους.

Για άλλη μια μέρα, χτες, οι νέες εισαγωγές covid (μέσω ΕΚΑΒ) στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας αυξήθηκαν κατά 20,9% σε σχέση με μια μέρα πριν, φτάνοντας τις 526.

Και στη χτεσινή εφημερία του «Ευαγγελισμού» ουρά έκαναν τα ασθενοφόρα κατά τη διάρκεια της γενικής εφημερίας, η οποία ξεκίνησε στις 2.30 μ.μ. με μόλις 4 κλίνες ΜΕΘ κενές από τις 58 συνολικά, ενώ στις απλές κλίνες η πληρότητα ήταν πάνω από το 75%. Στο μεταξύ, και ενώ ασφυκτιούν υγειονομικοί και ασθενείς στο νοσοκομείο, επίσκεψη - αστραπή για το «θεαθήναι» πραγματοποίησε χτες το βράδυ ο υπουργός Υγείας, Β. Κικίλιας, την ώρα που τα ασθενοφόρα είχαν φρακάρει μέχρι και την είσοδο. Με βήμα γοργό διέσχισε το ΤΕΠ, που ξεχείλιζε, όπως και τα περισσότερα τμήματα του νοσοκομείου, προσπέρασε ράντζα και «παρκαρισμένους» ασθενείς, ώστε τελικά να ...καταγράψει την εικόνα του «θωρακισμένου νοσοκομείου». Είναι δε χαρακτηριστικό ότι ασθενής που είχε ειδοποιήσει το ΕΚΑΒ από τις 10.30 το πρωί, τελικά διακομίστηκε στις 6 το απόγευμα και μέχρι τις 8.30 το βράδυ παρέμενε στο ασθενοφόρο στο προαύλιο του νοσοκομείου!

Οι ασθενείς ξεχειλίζουν και στο Νίκαιας, στο «Γεννηματάς» (13 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ), ενώ σχεδόν σε όλα τα νοσοκομεία της Αττικής επικρατεί η ίδια ασφυκτική κατάσταση.

Αντίστοιχη είναι η εικόνα και στην Πάτρα, με την πληρότητα να φτάνει στο 100%, παντού, σε ΜΕΘ και απλές κλίνες, στις κλινικές που συγχωνεύτηκαν όπως ΩΡΛ και Οφθαλμολογική, των δύο Ορθοπεδικών σε μία, της Γυναικολογικής με της Μαιευτικής στο ΠΓΝΠ. Στο συγκεκριμένο νοσοκομείο έχει ήδη ανασταλεί η λειτουργία των τακτικών εξωτερικών ιατρείων και των τακτικών χειρουργείων, έχουν μειωθεί περίπου στο μισό οι κλίνες γενικής ΜΕΘ, ενώ στην Καρδιοθωρακοχειρουργική κλινική - που εγκαινιάστηκε με φιέστες από τον υπουργό Υγείας - μεταφέρεται η ΩΡΛ κλινική και προσωπικό αυτής μεταφέρεται στην Ανάνηψη του χειρουργείου, όπου έχει μεταστεγαστεί η ΜΕΘ ενηλίκων με μόνο 6 κλίνες.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ