Τρίτη 6 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Δεν επιτρέπουμε σε κυβέρνηση και εργοδοσία να εγκληματούν σε βάρος της υγείας και των δικαιωμάτων μας

Περιοδεία στους εργαζόμενους στα εμπορικά καταστήματα της Ερμού πραγματοποίησε χτες αντιπροσωπεία της διοίκησης του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, με αφορμή την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου. «Δεν θα επιτρέψουμε σε κυβέρνηση και εργοδοσία να εγκληματούν σε βάρος της ζωής, της υγείας και των δικαιωμάτων μας», τονίζει ο Σύλλογος, χαλώντας την «παράσταση» που έσπευσαν χτες να δώσουν από το πρωί «περιφερειάρχης, υπουργοί, υφυπουργοί και διάφοροι άλλοι παρατρεχάμενοι της κυβέρνησης», που βρέθηκαν στον κεντρικό εμπορικό δρόμο σε μια προσπάθεια να διαμορφώσουν την εικόνα πως τάχα «όλα κυλούν ρολόι».

Στην πραγματικότητα, όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος, χιλιάδες εμποροϋπάλληλοι καλούνται να εργαστούν «με ακόμα χειρότερους όρους, χωρίς ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας» και με μοναδικό «όπλο» την «ατομική ευθύνη» και την «αυτοδιάγνωση»!

«Η εργοδοσία είναι έτοιμη για τη μεγάλη σφαγή! Mε τις πλάτες της κυβέρνησης τσακίζει ωράρια εργασίας, ρεπό, άδειες, κάθε εργασιακό μας δικαίωμα και δεν δίνει δεκάρα τσακιστή για την υγεία και την ασφάλειά μας», σημειώνει ο Σύλλογος. Στην ανακοίνωσή του σταχυολογεί μερικές χαρακτηριστικές «ατάκες» που ακούν τις μέρες αυτές οι εργαζόμενοι από τους εργοδότες τους. Πολλές επιχειρήσεις καλούν το «ανθρώπινο δυναμικό» να σταθεί «αρωγός» στη «βιώσιμη ανάπτυξή» τους. «Δηλαδή μας καλούν να βάλουμε για ακόμα μια φορά πλάτη και να πληρώσουμε εμείς την κρίση τους», σχολιάζει ο Σύλλογος. Σε άλλες περιπτώσεις οι επιχειρήσεις ξεκαθαρίζουν πως θα δουλέψουν με «ευέλικτο σύστημα» και τους εργαζόμενους να εναλλάσσονται στα πόστα, δηλαδή, όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος, με «απογείωση της "ευελιξίας"». Ηδη τις προηγούμενες μέρες αρκετοί εμποροϋπάλληλοι κλήθηκαν να εργαστούν για να προετοιμάσουν τα καταστήματα «μπαινοβγαίνοντας» σε καθεστώς αναστολής, ενώ παράλληλα συνεχίζονται οι πιέσεις με τις οποίες η εργοδοσία θέλει να ξεμπερδεύει με την άδεια των εργαζομένων.

Ο Σύλλογος και με τη χτεσινή του περιοδεία απηύθυνε κάλεσμα στους εργαζόμενους να οργανωθούν στο σωματείο τους και να μην επιτρέψουν στην εργοδοσία να τσακίσει ωράρια εργασίας, ρεπό και άδειες ούτε να «παίζει» με την ίδια την υγεία τους. Διεκδικεί την εξασφάλιση του εισοδήματος, όχι σε απολύσεις, σταθερό ωράριο εργασίας, εξασφάλιση ρεπό και αδειών όχι όποτε θέλει η εργοδοσία, καταβολή μισθών και επιδομάτων, Δώρο Πάσχα χωρίς καθυστέρηση κ.λπ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η ασυδοσία της εργοδοσίας και οι αντεργατικοί νόμοι «μαυρίζουν» τη ζωή τους(2023-11-24 00:00:00.0)
Δήλωσε το εργατικό «ατύχημα» και απολύθηκε!(2023-06-28 00:00:00.0)
Υπόθεση κάθε σωματείου η προετοιμασία της απεργίας(2021-04-27 00:00:00.0)
Απουσιάζουν τα μέτρα προστασίας, οργιάζει η εργοδοτική αυθαιρεσία(2020-04-11 00:00:00.0)
Παρεμβάσεις για τις συνθήκες δουλειάς μπροστά στις γιορτές(2018-12-18 00:00:00.0)
Δυναμικό «μπλόκο» στις τρομοκρατικές απολύσεις(2009-10-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ