Τρίτη 6 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Μόνο το 6,31% έχει εμβολιαστεί με δυο δόσεις

Διανύοντας τον τέταρτο μήνα εμβολιασμών, μόλις το 6,31% του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις, ενώ ο στόχος της εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού στο 75% απέχει πολλούς μήνες ακόμη.

Ο γγ της ΠΦΥ, Μ. Θεμιστοκλέους, ανέφερε ότι οι δόσεις των εμβολίων που «παραλαμβάνουμε είναι με βάση την κοινή ευρωπαϊκή συμφωνία, στο 2,39% (...) και σημασία έχει η χρονική φάση που θα έρθουν οι παραλαβές. Η "Moderna" δυσκολεύεται στις παραδόσεις». Το 11,56% του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί μόνο με μια δόση, ενώ ο γενικός πληθυσμός αναμένεται να αρχίζει να εμβολιάζεται από το καλοκαίρι και μετά.

Σχετικά με τα εμβόλια της «AstraZeneca», η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού Μ. Θεοδωρίδου επανέλαβε ότι δεν υπάρχει τεκμηριωμένη συσχέτιση των εκδηλώσεων θρομβώσεων και θρομβοπενίας. Οπως είπε, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων έχει ανακοινώσει από τις 9,2 εκατ. δόσεις 44 τέτοιες περιπτώσεις και δεν έχει εξακριβωθεί αιτιώδης συσχέτιση με το εμβόλιο.

Στην Ελλάδα, από τις 346.000 δόσεις της «AstraZeneca», στον ΕΟΦ έχει αναφερθεί ένα επεισόδιο, το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως πιθανή συσχέτιση. Οι αρμόδιοι φορείς (ΕΕΕ, οι Εταιρείες Αιματολογίας και Νευρολογίας) έχουν προβεί στη συγγραφή οδηγιών για την έγκαιρη αναγνώριση του σπάνιου συνδρόμου, οι οποίες θα αναρτηθούν σήμερα σε υγειονομικούς και πολίτες, για την αντιμετώπιση συμβάντων που πιθανά να εμφανιστούν 28 μέρες μετά τον εμβολιασμό. Η Ελληνική Αιματολογική Εταιρεία συνιστά σε όσους έχουν θρομβοπενία ή θρόμβωση να έχουν στενή παρακολούθηση και αν συνδέεται με κλινική συμπτωματολογία να κάνουν αιματολογικό ή πηκτικολογικό έλεγχο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ