Τρίτη 6 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Νέες αγωνιστικές παρεμβάσεις σε Θεσσαλονίκη και Κρήτη

Θέρμη Θεσσαλονίκης
Θέρμη Θεσσαλονίκης
Δυναμική συγκέντρωση και πορεία στους δρόμους της Θέρμης Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν το Σάββατο σωματεία και φορείς της περιοχής που παλεύουν για την υπεράσπιση της υγείας, της ζωής και των δικαιωμάτων του λαού και απαιτούν άμεση ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Θέρμης, το οποίο έχει αποψιλωθεί από προσωπικό όλων των ειδικοτήτων.

Στη συγκέντρωση μίλησε η Ελένη Μπακιρλή, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων ΑΧΕΠΑ και μέλος του ΓΣ της ΠΟΕΔΗΝ. Σημείωσε ότι «τώρα πρέπει να δυναμώσουν ακόμα περισσότερο ο συντονισμός των σωματείων και των μαζικών φορέων, η κοινή τους δράση, ο κοινός αγώνας για όλα όσα έχουμε ανάγκη! Για ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας! Για να καλυφθούν άμεσα τα σημαντικά κενά σε γιατρούς και νοσηλευτές στο Κέντρο Υγείας, με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού».

Κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση είχαν απευθύνει η Ενωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης, ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ανατολικής Θεσσαλονίκης, η Ομάδα Γυναικών Θέρμης (ΟΓΕ), το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ, το ΣΕΤΗΠ, η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων στο ΕΚΕΤΑ, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπάλληλων, το Σωματείο Εργαζομένων στο Καζίνο, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων, η Ομοσπονδία Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας, ο Σύλλογος Φίλων Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης Θέρμης και ο «Κεραυνός Μονοπηγαδίου» - Πολιτιστικός Σύλλογος Μονοπηγαδίου.

Αυτοκινητοπορεία στην Πιερία

Ηράκλειο Κρήτης
Ηράκλειο Κρήτης
Την Κυριακή, με πρωτοβουλία της «Λαϊκής Συσπείρωσης» δήμου Πύδνας - Κολινδρού, πραγματοποιήθηκε αυτοκινητοπορεία στα χωριά Αιγίνιο, Κολινδρός και Καταχάς, με αφορμή τα προβλήματα και τις ελλείψεις που παραμένουν σε έντονο βαθμό έναν χρόνο μετά το ξέσπασμα της πανδημίας.

Με την παρέμβασή τους αυτή ανέδειξαν τις ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στο Κέντρο Υγείας Αιγινίου, που καθιστούν το λαό της περιοχής ευάλωτο όχι μόνο στον κορονοϊό αλλά και σε όλες τις άλλες ασθένειες, οι οποίες δεν αντιμετωπίζονται με επάρκεια.

Πρόβαλαν τις διεκδικήσεις για άμεση επίταξη των ιδιωτικών δομών Υγείας, μαζικές προσλήψεις ιατρικού, παραϊατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, οδηγών και πληρωμάτων του ΕΚΑΒ, στο Κέντρο Υγείας Αιγινίου, αλλά και άνοιγμα των τοπικών ιατρείων σε καθημερινή βάση.

Ταυτόχρονα απαίτησαν μέτρα υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων σε όλους τους εργασιακούς χώρους, αύξηση δρομολογίων στα αστικά και υπεραστικά λεωφορεία ώστε ο κόσμος να ταξιδεύει με ασφάλεια, άνοιγμα όλων των σχολείων και σχολών με όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας των φοιτητών και μαθητών.

Κρήτη: Επίταξη εδώ και τώρα του ιδιωτικού τομέα Υγείας!

Με δύο ταυτόχρονες συγκεντρώσεις έξω από τις ιδιωτικές κλινικές «Ασκληπιείο» και «Interclinic», το περασμένο Σάββατο σωματεία και φορείς του Ηρακλείου Κρήτης διεκδίκησαν την άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας. Με τα πανό και τα συνθήματά τους έξω από τις δύο μεγαλύτερες ιδιωτικές κλινικές της περιοχής, κατήγγειλαν το γεγονός ότι «Βενιζέλειο» και ΠΑΓΝΗ ωθούνται στα όριά τους και την ίδια στιγμή οι ιδιωτικές δομές δεν επιτάσσονται αλλά παραμένουν πηγή κερδοφορίας για τους ιδιοκτήτες τους. Κατήγγειλαν τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης και απαίτησαν «επίταξη τώρα χωρίς καμία αποζημίωση». Την πρωτοβουλία για την κινητοποίηση ανέλαβαν το Συνδικάτο Οικοδόμων, το Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων, το Σωματείο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών «Γαλάτεια Καζαντζάκη» και η Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ. Στο κάλεσμά τους ανταποκρίθηκαν και άλλοι φορείς, μεταξύ αυτών και το Σωματείο Εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ. Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με πορεία στο κέντρο της πόλης.

  • Σε κινητοποίηση αύριο Τετάρτη, στις 6 μ.μ. στην πλατεία Σταύρου Ηλιόπουλου, καλεί ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κορινθίας.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ