Τρίτη 6 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΓΟΝΕΙΣ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Οχι σε μετάθεση της κρατικής ευθύνης με τα self tests

Αυτή τη βδομάδα αναμένονται οι αποφάσεις της επιτροπής για το άνοιγμα των σχολείων, με κυβερνητικούς παράγοντες να κάνουν λόγο για άνοιγμα των λυκείων σε πρώτη φάση και με σενάρια που μεταθέτουν τη λειτουργία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης μετά το Πάσχα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι όποια σχολεία και όποτε ανοίξουν, θα λειτουργούν όπως έκλεισαν, αφού όλο αυτό το διάστημα κανένα μέτρο δεν πάρθηκε για την αναγκαία αραίωση των τάξεων, την καθαριότητα, ενώ ταυτόχρονα συσσωρεύτηκαν κενά στη μαθησιακή διαδικασία.

«Για πολλοστή φορά, βλέπουμε την κυβέρνηση να μην έχει καμία διάθεση να αναλάβει τη διενέργεια μαζικών και επαναλαμβανόμενων τεστ, όπως σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα ζητά εδώ και μήνες, αλλά να ετοιμάζεται να ανοίξει τα σχολεία μεταφέροντας το βάρος στην "ατομική ευθύνη" των γονιών», σχολιάζει η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας για τις ανακοινώσεις περί self tests.

«Δηλαδή, μετά τη μετατροπή μας σε βοηθούς εκπαιδευτικού μέσω της τηλεκπαίδευσης, τώρα καλούμαστε να γίνουμε και υγειονομικό προσωπικό για τα παιδιά μας, προκειμένου να μην προσληφθεί αντίστοιχο προσωπικό που θα διενεργεί τα τεστ με ασφάλεια και υπευθυνότητα!», τονίζει η ΑΣΓΜΕ και καλεί την κυβέρνηση «να μειώσει τον αριθμό των μαθητών ανά τμήμα και να προσλάβει το απαραίτητο προσωπικό διενέργειας μαζικών και επαναλαμβανόμενων τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς. Να συνδεθεί το σχολείο με την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, να προσληφθούν σχολίατροι και σχολικοί νοσηλευτές. Κανένας μαθητής εκτός εκπαιδευτικής διαδικασίας λόγω αδυναμίας ανταπόκρισης στα self tests».

Αντίστοιχα η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» καταγράφει μια σειρά κρίσιμα ερωτήματα γύρω από την πρωτοφανή διαδικασία των self tests και καλεί «να σταματήσει η κυβέρνηση να μεταφέρει τις δικές της ευθύνες στους γονείς, στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς και να κουνάει το δάχτυλο περί υποχρεωτικότητας και υπεύθυνων δηλώσεων».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Στον πάγκο» ξανά χιλιάδες μαθητές(2022-01-12 00:00:00.0)
Με «πρωτόκολλα υπερμετάδοσης» ξανανοίγουν τα σχολεία μετά τις γιορτές(2022-01-05 00:00:00.0)
Επιμένει στα πρωτόκολλα - λάστιχο(2021-11-03 00:00:00.0)
Πρώτο κουδούνι τη Δευτέρα, αλλά χωρίς ουσιαστικά μέτρα προστασίας(2021-09-11 00:00:00.0)
Επιτακτική η ανάγκη για μέτρα προστασίας(2021-08-28 00:00:00.0)
Με τους ίδιους και χειρότερους όρους το άνοιγμα των σχολείων(2021-08-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ