Τετάρτη 23 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Αττικής

Τα σοβαρά λαϊκά προβλήματα αναδεικνύουν οι εκλεγμένοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Αττικής (Λ. Συγγρού 15) θα πραγματοποιήσουν σήμερα, Τετάρτη, στις 10 π.μ. δημοτικοί σύμβουλοι από το δήμο Αχαρνών. Θα επιδώσουν ψήφισμα, το οποίο σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου υπερψήφισαν 11 από τους 18 παρόντες και το οποίο ζητάει να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής του λαού της περιοχής από την πανδημία.

Πρόταση για άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Ελευσίνας - Μαγούλας, προκειμένου να ληφθεί απόφαση για μέτρα προστασίας του εισοδήματος των αυτοαπασχολούμενων, μικρών εμπόρων και βιοτεχνών της πόλης, κατέθεσαν οι εκλεγμένοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Παράλληλα, σε ανακοίνωσή τους σχολιάζουν την πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής Ελευσίνας να στείλει επιστολή στον πρωθυπουργό για τα έκτακτα μέτρα που πάρθηκαν τις τελευταίες μέρες στην πόλη. Οπως τονίζει η «Λαϊκή Συσπείρωση», η δημοτική αρχή με τέτοιες ενέργειες προσπαθεί να κρύψει τις ευθύνες που έχει από κοινού με την κυβέρνηση.

Πιο συγκεκριμένα, η «Λαϊκή Συσπείρωση» αναφέρεται στα «έργα και τις ημέρες» της δημοτικής αρχής, που δείχνουν τις ευθύνες της, όπως: Την άρνησή της να υπερψηφιστεί πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για μέτρα ανακούφισης των αυτοαπασχολούμενων (24/3/2020). Την απόρριψη αιτήματος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς (14/12/2020). Τη συμμετοχή του δημάρχου σε σύσκεψη με τον Μ. Χρυσοχοΐδη, στις 16/12/2020, οπότε δεν είχε ανακοινωθεί κανένα ουσιαστικό μέτρο για τους μεγάλους χώρους δουλειάς και για την προστασία της υγείας του λαού. Ηταν η μέρα που ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη απειλούσε το λαό της περιοχής και «ο δήμαρχος έβγαλε αφωνία, έκατσε σούζα μπροστά στον εκπρόσωπο της κυβέρνησης». Επίσης, την ίδια μέρα, σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο ίδιος ο δήμαρχος καθησύχαζε ότι δεν υπάρχει μεγάλο πρόβλημα, ούτε ενδεχόμενο lockdown! Στις 17/12 ανακοινώθηκαν τα νέα μέτρα της κυβέρνησης και «η δημοτική αρχή έχει πάθει αφωνία. Ούτε δυο λόγια για να εξηγήσει», τονίζει η «Λαϊκή Συσπείρωση». Θυμίζει, τέλος, ότι στις 18/12, σε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο η πλειοψηφία καταψήφισε ξανά ψήφισμα για μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς και απαλλαγής των αυτοαπασχολούμενων από τα δημοτικά τέλη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ