Το ΣΕΕΕΝ έχει καταγγείλει πως με ευθύνη της εργοδοσίας και της κυβέρνησης, οι οποίες αντιμετωπίζουν ως κόστος τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων, οι χώροι εργασίας της ΔΕΗ έχουν μετατραπεί σε εστίες μετάδοσης του κορονοϊού, μετρώντας δεκάδες κρούσματα από την αρχή του δεύτερου κύματος της πανδημίας.
Μάλιστα η κατάσταση έχει πλέον επιδεινωθεί, καθώς εδώ και περίπου μία βδομάδα δεν έχει αντικατασταθεί ο γιατρός εργασίας που παραιτήθηκε στο Ορυχείο Μαυροπηγής, τον δεύτερο μεγαλύτερο χώρο της ΔΕΗ ΑΕ στην περιοχή.
Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης συστάθηκε τριμελής επιτροπή, με επικεφαλής τον πρόεδρο του ΣΕΕΕΝ Σταύρο Μωυσιάδη, η οποία πραγματοποίησε παρέμβαση στη διοίκηση του ορυχείου και κατέθεσε τα αιτήματα του σωματείου για τη λήψη μέτρων προστασίας των εργαζομένων.
Αξίζει να σημειωθεί η στάση του κυβερνητικού - εργοδοτικού συνδικαλισμού απέναντι στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στους χώρους δουλειάς της ΔΕΗ, αφού σε ανακοίνωσή του, το Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΗ «Σπάρτακος» χαρακτηρίζει την αντιμετώπιση της πανδημίας στους χώρους εργασίας ως «ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ζήτημα ατομικής ευθύνης».
Μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή της, η διοίκηση του «Σπάρτακου» επιχειρεί να «βγάλει λάδι» την εργοδοσία, σημειώνοντας πως το σωματείο «σε αγαστή συνεργασία με τη ΔΕΗ» προσπάθησε «να διασφαλίσει ότι στους χώρους εργασίας λαμβάνονται όλα τα μέτρα, τηρούνται όλοι οι κανονισμοί και εφαρμόζεται το πρωτόκολλο της Επιχείρησης, η οποία εξαρχής έδωσε μεγάλη βαρύτητα στην αναχαίτιση του ιού».
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ, η οποία στη δική της ανακοίνωση, αφού υπογραμμίζει τη στενή της συνεργασία με τις διοικήσεις του ομίλου ΔΕΗ, καλεί τους εργαζόμενους να τηρούν σχολαστικά τους κανόνες του ΕΟΔΥ και για «ξεκάρφωμα» αναφέρει πως κρίνει «απαραίτητη την ενίσχυση των μέτρων που ήδη λαμβάνονται σε καθημερινή βάση (π.χ. περισσότερα rapid test, απολυμάνσεις, θερμομέτρηση) σε όλους τους χώρους αλλά και την επέκταση όσων επιβάλλονται ή προτείνονται από τους υγειονομικούς (όπως τα μοριακά τεστ, αντισωμάτων)».