Τετάρτη 23 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μελωδικό μήνυμα αλληλεγγύης σε υγειονομικούς και ασθενείς

Μουσική δράση στα Νοσοκομεία «Παπανικολάου» και ΑΧΕΠΑ από το Παράρτημα του ΠΜΣ

Στο ΑΧΕΠΑ
Στο ΑΧΕΠΑ
Μελωδικό μήνυμα αλληλεγγύης στον καθημερινό σκληρό αγώνα των εργαζομένων στο χώρο της Υγείας μετέφεραν μέλη του Παραρτήματος Βόρειας Ελλάδας του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, με τη συμβολική μουσική παρέμβαση που πραγματοποίησαν χτες στα Νοσοκομεία «Παπανικολάου» και ΑΧΕΠΑ.

Η μουσική δράση οργανώθηκε από κοινού με τα Σωματεία Εργαζομένων στα νοσοκομεία ως μια ελάχιστη συμβολή στην τόνωση του ηθικού εργαζομένων και ασθενών. Συμμετείχαν οι μουσικοί Νίκος Ταλέας, Κώστας Καρμπάς, Κωνσταντίνος Γκούβας, Κώστας Γκρανόπουλος, Γιάννης Αναστασίου και Βασιλική Γκρανοπούλου.

Πρώτος σταθμός ήταν το Νοσοκομείο «Παπανικολάου», όπου οι μουσικοί στάθηκαν κάτω από το μπαλκόνι της πτέρυγας της Παιδοψυχιατρικής κλινικής και τραγούδησαν όμορφα παιδικά - νεανικά τραγούδια. Στη συνέχεια ερμήνευσαν γνωστά έντεχνα τραγούδια, έξω από το κεντρικό κτίριο του υγειονομικού συγκροτήματος.

Στο ΑΧΕΠΑ, οι μουσικοί πήραν τη θέση τους στον προαύλιο χώρο, δίπλα στο χριστουγεννιάτικο δέντρο και τραγούδησαν για το υγειονομικό προσωπικό, που παρά την ασφυκτική πίεση κατάφερε να δώσει εναλλάξ το «παρών» και να τους χειροκροτήσει για τη συμβολική κίνηση έμπρακτης αλληλεγγύης. Το «παρών» έδωσε και ο διοικητής του νοσοκομείου.

Μέσα από αυτήν την πρωτοβουλία θέλησαν να αναδείξουν ότι το δημόσιο σύστημα Υγείας στέκεται όρθιο χάρη στον αγώνα και τις προσπάθειες των υγειονομικών, που δίνουν καθημερινά τη μάχη κάτω από αντίξοες συνθήκες.

Ταυτόχρονα κατήγγειλαν τις κυβερνητικές ευθύνες για την κατάσταση του δημόσιου συστήματος Υγείας.

Οπως είπε ο πρόεδρος του Παραρτήματος του ΠΜΣ, Κωνσταντίνος Γκούβας, η δράση αυτή έγινε «ως μια ελάχιστη ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς τους εργαζόμενους, τους ασθενείς, όλο τον κόσμο, ο οποίος δοκιμάζεται αυτήν τη δύσκολη περίοδο.

Είμαστε δίπλα τους έτσι κι αλλιώς ηθικά, τώρα είμαστε δίπλα τους και με την τέχνη μας. Θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα τους με κάθε μέσο, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα ότι η Τέχνη βρίσκεται δίπλα σε όσους δοκιμάζονται αυτήν την περίοδο».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ