Τετάρτη 20 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΛΑΡΙΣΑΣ
Ανυπαρξία αντικεραυνικών έργων στους χώρους άθλησης

Την ανυπαρξία έργων αντικεραυνικής προστασίας στους χώρους όπου αθλείται και γενικότερα συναθροίζεται η νεολαία, ανυπαρξία για την οποία φέρουν ευθύνη οι προηγούμενες και η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, καθώς και οι δημοτικές αρχές της Λάρισας, συμπεριλαμβανομένης της σημερινής που στηρίζεται από ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΕ και Κίνημα Αλλαγής, πλήρωσε ο 15χρονος ποδοσφαιριστής που χτυπήθηκε από κεραυνό την περασμένη βδομάδα την ώρα της προπόνησης σε γήπεδο στη Λάρισα και παραμένει νοσηλευόμενος σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο.

Αυτά καταγγέλλει η «Λαϊκή Συσπείρωση» δήμου Λαρισαίων, σημειώνοντας ότι «επί 20 χρόνια τώρα, οι αθλητικές εγκαταστάσεις δεν έχουν αντικεραυνικό σύστημα, γιατί τέτοια έργα δεν είναι επιλέξιμα ούτε από τις κυβερνήσεις, ούτε από τα ευρωπαϊκά προγράμματα, καθότι δεν αποφέρουν κέρδη μέσω της ανταπόδοσης».

Αναφερόμενη στην εξαγγελία από τον δήμαρχο για έργα αντικεραυνικής προστασίας, τα οποία θα πληρώσει και πάλι ο δημότης, καθώς θα γίνουν με δημοτικούς πόρους, η «Λαϊκή Συσπείρωση» επισημαίνει ότι «δεν αθωώνει τη δημοτική αρχή από το γεγονός ότι έχουν αφήσει τη νεολαία εντελώς απροστάτευτη σε χώρους μαζικής άθλησης και συνάθροισης». Και συνεχίζει: «Μάλιστα, ορισμένοι από τη δημοτική αρχή προσπάθησαν να ρίξουν το φταίξιμο στην "έλλειψη παιδείας" που υπάρχει γύρω από αυτά τα θέματα στη νεολαία, αθωώνοντας την εγκληματική πολιτική των κυβερνήσεων και των κομμάτων που τις στηρίζουν. Ομως, την ίδια στιγμή που αδιαφορεί για την υγεία και ασφάλεια της νεολαίας και προσπαθεί να της φορτώσει το φταίξιμο, η δημοτική αρχή Λαρισαίων ξοδεύει πακτωλό εκατομμυρίων ευρώ από το δημοτικό ταμείο για δράσεις που εξυπηρετούν τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων του Τουρισμού, όπως είναι λ.χ. η ολοκλήρωση του "Προσκηνίου Πολιτισμού", το αρχαίο θέατρο, οι αστικές αναπλάσεις πέριξ του εμπορικού κέντρου».

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» καλεί τους εργαζόμενους, τις λαϊκές οικογένειές, τη νεολαία της Λάρισας να απαιτήσουν από την κυβέρνηση εδώ και τώρα να γίνουν όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι από τις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες σε όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις (δημόσιες - ιδιωτικές), αλλά και σε χώρους μαζικής συνάθροισης, όπως πάρκα, ανοιχτά θέατρα κ.λπ. Να διεκδικήσουν αύξηση των πόρων για τη συντήρηση και τη λειτουργία των αθλητικών υποδομών και να καταργηθεί η ανταποδοτική χρήση τους. Να μην επαναπαυθούν από τις δημόσιες εξαγγελίες του δημάρχου και να απαιτήσουν από τη δημοτική αρχή να πάρει άμεσα όλα εκείνα τα μέτρα ώστε να εγκατασταθεί σύστημα αντικεραυνικής προστασίας σε όλες τις δημοτικές υπαίθριες εγκαταστάσεις, αλλά και σε δημόσια κτίρια όπου δεν υπάρχει.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ