Τετάρτη 18 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΑΝΔΗΜΙΑ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΦΟΡΕΙΣ
«Σε δεσμά και γύψο δεν μπαίνει ο λαός»!

Στην κινητοποίηση χτες το πρωί μπροστά από την αμερικάνικη πρεσβεία συμμετείχε και αντιπροσωπεία εκλεγμένων συνδικαλιστών από εργατικά σωματεία και άλλους φορείς της Αττικής.

Με το σύνθημα «Σε δεσμά και γύψο δεν μπαίνει ο λαός, στο δρόμο του Νοέμβρη μπροστά ξεσηκωμός», μετέφεραν το μήνυμα των αποφάσεων των Ομοσπονδιών και των Σωματείων τους, αλλά και των ίδιων των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, που καλούσαν σε αγωνιστικό εορτασμό του Πολυτεχνείου.

Σύντομες παρεμβάσεις έκαναν οι Νίκος Μαυροκέφαλος και Γιώργος Πέρρος, μέλη της ΚΕ του ΚΚΕ και της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ.

Στη συνέχεια εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ, της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, της ΟΓΕ και του Συνδέσμου Φυλακισθέντων - Εξορισθέντων Αγωνιστών 1967 - 1974 κατέθεσαν στεφάνια στο χώρο του πρώην ΕΑΤ - ΕΣΑ.

Σε δελτίο Τύπου, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ χαιρετίζει τις χτεσινές εκδηλώσεις εορτασμού του Πολυτεχνείου, «οι οποίες έσπασαν την απαράδεκτη και άθλια κυβερνητική απόφαση απαγόρευσης των συναθροίσεων, που στόχο είχε να μη γιορταστεί συμβολικά η φετινή επέτειος, να μη δοθεί το μήνυμα στην αμερικάνικη πρεσβεία και τους ΝΑΤΟικούς συμμάχους τους. Ομως, το μήνυμα πήγε!».

«Αποδείχθηκε ξανά ότι τα συνδικάτα και οι φορείς του εργατικού - λαϊκού κινήματος είναι αυτοί που τηρούν αυστηρά τα μέτρα προστασίας και ασφάλειας της υγείας, σε αντίθεση με την κυβέρνηση που έχει εγκληματικές ευθύνες για την κατάσταση στο Δημόσιο σύστημα υγείας, στους χώρους δουλειάς, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στα σχολεία, παντού! Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ βρίσκονται μπροστά στον αγώνα για να παρθούν άμεσα μέτρα», σημειώνει η Εκτελεστική Γραμματεία.

«Σήμερα (σ.σ. χτες) στάλθηκε το μήνυμα χιλιάδων εργαζομένων, εκατοντάδων πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων που μέσα σε μία μέρα κατέκλυσαν με χιλιάδες υπογραφές το κείμενο ενάντια στην απαράδεκτη, πρωτοφανή και προκλητική απόφαση καθολικής απαγόρευσης των συναθροίσεων άνω των τριών.

Το Πολυτεχνείο ζει, δεν ήτανε γιορτή, ήταν εξέγερση και πάλη λαϊκή! Αυτό είναι και το φετινό μήνυμα του εορτασμού του Πολυτεχνείου. Συνεχίζουμε στο δρόμο του Νοέμβρη! Δίνουμε τη μάχη της απεργίας στις 26 Νοέμβρη για να υπερασπιστούμε τη ζωή και τα δικαιώματά μας!», καταλήγει το ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ