Τετάρτη 18 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Διήμερη επίσκεψη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα πραγματοποιεί από χτες το απόγευμα ο Κυρ. Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τους υπουργούς Εξωτερικών και Ανάπτυξης, Ν. Δένδια και Αδ. Γεωργιάδη, και τον υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για την Οικονομική Διπλωματία, Κ. Φραγκογιάννη. Μαζί του, ακόμα, η διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του, πρέσβειρα Ελένη Σουρανή, ο προϊστάμενος του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού, Αλ. Πατέλης, και ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας, Θ. Ντόκος.

Στις επαφές του στην αραβική χώρα, μεταξύ άλλων, θα συζητηθούν «η ενσωμάτωση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων σε τριμερή σχήματα περιφερειακής συνεργασίας, στα οποία συμμετέχει η Ελλάδα» (π.χ. με Κύπρο και Ισραήλ, με Κύπρο και Αίγυπτο) καθώς και «θέματα προώθησης της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών στους τομείς της οικονομίας, των επενδύσεων και της άμυνας», υπό την «αιγίδα» πάντα των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ και των σχεδιασμών τους στην περιοχή.

Σε αυτό το πλαίσιο σήμερα, Τετάρτη, αναμένεται να συναντηθεί με τον διάδοχο του θρόνου, σεΐχη Mohammed Bin Zayed Al Nahyan. Επίσης, θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Κέντρου Hedaya, Dr. Ali Rashid Al Nuaimi («διεθνής οργανισμός για την καταπολέμηση του βίαιου εξτρεμισμού»), και θα επισκεφτεί το Sheikh Zayed Grand Mosque Center.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ