Τετάρτη 18 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
47 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ - ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
Συνεχίζουμε τον αγώνα για ζωή - υγεία - δουλειά

Πάτρα
Πάτρα
«Το Πολυτεχνείο ζει! Συνεχίζουμε τον αγώνα για ζωή - υγεία - δουλειά» διαδήλωσαν χτες το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, εκπρόσωποι των σωματείων και συνδικάτων του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, μαζικών φορέων, καθώς και η δημοτική αρχή της πόλης. Η συγκέντρωση οργανώθηκε με όλα τα μέτρα προστασίας στην πλατεία Γεωργίου. Σε αυτή μίλησαν ο Δημήτρης Μαρμούτας, πρόεδρος του ΕΚΠ, και ο Κώστας Πελετίδης, δήμαρχος Πατρέων.

Νωρίτερα, στεφάνια κατέθεσαν στο χώρο του Παραρτήματος της Πάτρας και στην Παλιά Ασφάλεια Πατρών αντιπροσωπείες των Οργανώσεων της Αχαΐας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, του δήμου Πατρέων, του Εργατικού Κέντρου Πάτρας και των σωματείων της δύναμής του, αλλά και αντιπροσωπείες Φοιτητικών Συλλόγων.

Ενώ από το πρωί τα γραφεία του ΚΚΕ στην Πάτρα κοσμούσε γιγαντοπανό της ΚΝΕ που ξεκαθάριζε: «Το Πολυτεχνείο ζει στην πάλη για την ανατροπή! Οι αγώνες του λαού ούτε απαγορεύονται, ούτε αναστέλλονται».

Οργιο καταστολής στα Γιάννενα

Οργιο καταστολής και κυβερνητικού αυταρχισμού εκδηλώθηκε στην συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων.

Οι δυνάμεις καταστολής επιτέθηκαν απρόκλητα την συγκέντρωση που καλούσαν το Εργατικό Κέντρο, δεκάδες σωματεία και οργανώσεις, ξυλοκοπώντας αδιακρίτως με στόχο να διαλύσουν τον συγκεντρωμένο κόσμο. Αποτέλεσμα της επίθεσης ήταν να μεταφερθούν 3 άνθρωποι στο νοσοκομείο και να προσαχθούν δεκάδες διαδηλωτές, ανάμεσα τους και μια ανήλικη μαθήτρια.


Σε ανακοίνωση της η ΤΟ Ιωαννίνων του ΚΚΕ καταδικάζει το όργιο αστυνομικής βίας και καταστολής και τονίζει πως «το σχέδιο τους έπεσε στο κενό. Δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν την πραγματοποίηση της συγκέντρωσης. Τα αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα του Πολυτεχνείου ακούστηκαν και φέτος».

Παράλληλα η Κομματική Οργάνωση σχολιάζει ότι «το παραμύθι της κυβερνητικής προπαγάνδας, πως δήθεν η απαγόρευση έγινε για λογούς προστασίας της δημόσιας υγείας, κατέρρευσε με πάταγο από τους ίδιους, καθώς οι προσαχθέντες μεταφέρθηκαν σε ένα κελί και στοιβάχτηκαν σε ένα χώρο που δεν ξεπερνούσε τα 10 τετραγωνικά μέτρα».

Ενώ καταγγέλει πως «την ώρα των συλλήψεων, παρών ήταν αστυνομικός, που ευθαρσώς δήλωσε μέλος της εγκληματικής Χρυσής Αυγής, εκτοξεύοντας απειλές προς τους συλληφθέντες. Παρ' ολες τις απαιτήσεις των προσαχθέντων, να δοθεί άμεσα το όνομα του, καθομολογία εγκληματία Χρυσαυγίτη αστυνομικού, κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ. Η ευθύνη βαραίνει την ηγεσία της αστυνομικής διεύθυνσης Ιωαννίνων, αν καλύψει την παρουσία του ναζιστή αστυνομικού».

Συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν ακόμη σε Αρτα, Πρέβεζα, Λευκάδα, Ηγουμενίτσα, Κέρκυρα.

Σε άλλες πόλεις

Στην Καλαμάτα σωματεία και φορείς έκαναν συμβολική συγκέντρωση στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης, κόντρα στην προκλητική αστυνομοκρατία που επικράτησε στην πόλη. Το πρωί, εκδήλωση έξω από τα κεντρικά γραφεία της επιχείρησης στην Καλαμάτα οργάνωσε το Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΥΑ Μεσσηνίας, με τραγούδια και συνθήματα. Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας πραγματοποίησε αντιπροσωπεία της Επιτροπής Αγώνα Συνταξιούχων Τριφυλίας, τιμώντας την επέτειο του Πολυτεχνείου. Με καταθέσεις στεφάνων τίμησαν την επέτειο τα Εργατικά Κέντρα Ζακύνθου και Κεφαλονιάς - Ιθάκης, ενώ στις ομιλίες που έγιναν οι πρόεδροί τους κάλεσαν τους εργαζόμενους να δώσουν το απεργιακό τους «παρών» στις 26 Νοέμβρη.


Από το όργιο καταστολής στα Γιάννενα
Από το όργιο καταστολής στα Γιάννενα

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ