Τετάρτη 18 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
47 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
Μαζικές προσαγωγές σε συνέχεια της άγριας καταστολής

Παρέμβαση στη ΓΑΔΑ από βουλευτές του ΚΚΕ, συνδικαλιστές και δικηγόρους

Σε αθρόες προσαγωγές διαδηλωτών προχώρησε η Αστυνομία στο πλαίσιο της χτεσινής άγριας καταστολής, με τον κύριο όγκο όσων πιάστηκαν «στο σωρό» να οδηγείται στη ΓΑΔΑ. Ανάμεσά τους συνδικαλιστικά στελέχη, από όλους τους κλάδους, γνωστά για τη δράση τους στο εργατικό κίνημα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι αστυνομικοί κατηύθυναν διαδηλωτές από την Πανεπιστημίου προς τη Σταδίου, λέγοντάς τους πως από εκεί έχουν δυνατότητα διαφυγής. Οταν όμως έφτασαν στο ύψος της οδού Γ. Σταύρου, κυκλώθηκαν από την ομάδα «Δράση» ενώ στο σημείο έσπευσαν και διμοιρίες της ΥΜΕΤ, με πρόθεση να τους συλλάβουν. Βουλευτές του ΚΚΕ, δικηγόροι και συνδικαλιστές πραγματοποίησαν επιτόπου παρέμβαση, χωρίς να τους επιτραπεί, αφού τελικά προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ.

Συνολικά στην Αττική έγιναν 56 προσαγωγές, γεγονός που προκάλεσε την άμεση παρέμβαση βουλευτών του Κόμματος και δικηγόρων, απαιτώντας να αφεθούν ελεύθεροι. Τελικά ύστερα από πολλές ώρες αφέθηκαν στο σύνολό τους ελεύθεροι, ενώ σε βάρος του Λάμπρου Χατζάρα, μέλους του ΔΣ του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής, που είχε προσαχθεί στο Αστυνομικό Τμήμα Κυψέλης και επίσης αφέθηκε ελεύθερος, σχηματίστηκε δικογραφία με ανυπόστατες κατηγορίες.

Σε μια άμεση παρέμβαση, έξω από τη ΓΑΔΑ βρέθηκαν αντιπροσωπείες εργατικών Συνδικάτων και βουλευτές του ΚΚΕ, που μαζί με δικηγόρους έκαναν συνεχείς παρεμβάσεις, απαιτώντας να αφεθούν ελεύθεροι οι προσαχθέντες, καταγγέλλοντας τις συνθήκες κράτησής τους, αφού σύμφωνα με καταγγελίες ζήτησαν να πιουν νερό και αστυνομικοί τους απάντησαν να πιουν από την τουαλέτα!

Παράλληλα, κατήγγειλαν την απαράδεκτη τακτική να μην επιτρέπεται στους δικηγόρους να έρθουν σε επαφή με τους προσαχθέντες, με την ηγεσία της ΓΑΔΑ αντί να δίνει σαφείς απαντήσεις να κωλυσιεργεί και να βάζει διάφορα προσκόμματα στην επικοινωνία. Στο μεταξύ, οι προκλήσεις από τη μεριά της αστυνομίας συνεχίστηκαν, παρατάσσοντας ξανά διμοιρίες μπροστά στους διαδηλωτές, στο κτίριο της ΓΑΔΑ.

Σε συνέχεια των παρεμβάσεων, οι βουλευτές του Κόμματος Χρήστος Κατσώτης και Διαμάντω Μανωλάκου βρέθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Κυψέλης, όπου έκαναν ανάλογη παρέμβαση απαιτώντας να αφεθούν ελεύθεροι οι προσαχθέντες, μεταξύ των οποίων ήταν και μέλη του ΝΑΡ.

Δεν μας τρομοκρατούν, συνεχίζουμε αγωνιστικά

Ενας από τους προσαχθέντες ήταν ο Νίκος Παπαγεωργίου, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ, ο οποίος σε δήλωσή του μέσα από τη ΓΑΔΑ επεσήμανε ότι στόχος των προσαγωγών είναι η τρομοκράτηση της εργατικής τάξης, του λαού. «Είχαν όμως τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα. Ακόμα πιο δυνατά, ακόμα πιο μαζικά, ακόμα πιο καθολικά, με μεγάλη αποφασιστικότητα, τα σωματεία, η εργατική τάξη, ο ίδιος ο λαός, θα δείξει την αντίδρασή του απέναντι στα μέτρα της κυβέρνησης και της μεγαλοεργοδοσίας», ανέφερε και κάλεσε στο επόμενο αγωνιστικό ραντεβού, στην απεργία στις 26 Νοέμβρη.

«Η κυβέρνηση προσπαθεί χτυπώντας το ΚΚΕ να χτυπήσει το εργατικό κίνημα, να στείλει ένα μήνυμα ότι δεν θα ανεχθεί τους εργατικούς αγώνες. Είναι γελασμένη», δήλωσε ο Χρήστος Κατσώτης.

Τις συνθήκες κράτησης των προσαχθέντων κατήγγειλε η δικηγόρος Κατερίνα Γεράκη, σημειώνοντας ότι «είναι κλεισμένοι σε μικρές αίθουσες, σε συνθήκες συγχρωτισμού, χωρίς τα απαραίτητα μέσα προστασίας». Απαίτησε την άμεση απελευθέρωση όλων, καθώς «δεν εκκρεμεί εναντίον τους οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη».

Ο Γιάννης Τασιούλας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας, κατήγγειλε την απροκάλυπτη επίθεση και υπογράμμισε ότι «το εργατικό κίνημα έχει αντιμετωπίσει πολλές φορές τέτοιες προσπάθειες τρομοκράτησης και καταστολής». «Η εργατική τάξη μαζί με τα συνδικάτα της βγήκε νικήτρια, έκανε στην άκρη αυτές τις μεθοδεύσεις», σημείωσε.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επίθεση με μολότοφ στο σπίτι του Π. Πολάκη(2019-03-27 00:00:00.0)
Θρασύδειλη εγκληματική επίθεση χρυσαυγιτών έξω από το Εφετείο(2017-11-02 00:00:00.0)
Και τα συνήθη «επεισόδια»(2005-11-18 00:00:00.0)
Μικροεπεισόδια για... πλάνα(2004-11-18 00:00:00.0)
Συλλήψεις υπόπτων(2003-10-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ