Τετάρτη 18 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΑΝΔΗΜΙΑ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΝΕ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ
Το διαχρονικό μήνυμα του Πολυτεχνείου παραδόθηκε «σπάζοντας» την απαγόρευση στην πράξη!

Η διαδήλωση έγινε με όλα τα μέτρα προστασίας και παρά την προσπάθεια της αστυνομίας να την εμποδίσει

Η συγκέντρωση στην αμερικάνικη πρεσβεία έγινε, παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης να επιβάλει «σιγή ιχθύος» ανήμερα της ηρωικής επετείου με τις απαγορεύσεις που επέβαλε! Τρίτη πρωί, 17 Νοέμβρη 2020, ώρα 10. Μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, με μια αιφνιδιαστική κίνηση, συγκεντρώθηκαν συντεταγμένα μπροστά στην αμερικάνικη πρεσβεία και στο Πάρκο Ελευθερίας, τηρώντας όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας.

Η αρχική προσπάθεια των αστυνομικών δυνάμεων να τους απωθήσουν με τη βία τους διαδηλωτές έπεσε στο κενό. Ετσι, η απαράδεκτη απαγόρευση της κυβέρνησης, με στόχο να φιμωθεί το διαχρονικό αντιιμπεριαλιστικό μήνυμα του Πολυτεχνείου, «έσπασε» στην πράξη.

Η τήρηση των μέτρων από τους διαδηλωτές ήταν υποδειγματική, σε πλήρη αντίθεση με τις δυνάμεις της Αστυνομίας, που είχαν ζώσει την περιοχή και ήταν κυριολεκτικά ο ένας πάνω στον άλλο, για να μην ενοχλήσει ούτε κουνούπι τους «σύμμαχους» - ένοικους της πρεσβείας.

Ξεδιπλώνοντας γρήγορα τα πανό και τις σημαίες, φορώντας τις μάσκες τους και κρατώντας τις αποστάσεις, δεκάδες διαδηλωτές απλώθηκαν κατά μήκος της Β. Σοφίας, με μέτωπο στις κλούβες των ΜΑΤ, που είχαν κλείσει από νωρίς κάθετα το δρόμο.

«Διεκδικούμε τα δικαιώματά μας σε ζωή, υγεία, δουλειά - Τιμάμε τον Νοέμβρη στο δρόμο του αγώνα» έγραφε το κεντρικό πανό, με την υπογραφή της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, ενώ στο χώρο αντηχούσαν τα πρώτα συνθήματα: «Το Πολυτεχνείο ζει, έξω οι Αμερικανοί», «Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι», «Δώστε λεφτά για την Υγεία, και όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία».


Το μήνυμα παραδόθηκε σε όλους τους αποδέκτες, στην κυβέρνηση, αλλά και στην πρεσβεία των ΗΠΑ: Οι αγώνες του λαού για υγεία, δουλειά, ζωή ούτε απαγορεύονται ούτε αναστέλλονται!

Στη συνέχεια, οι συγκεντρωμένοι έκαναν πορεία προς το Πάρκο Ελευθερίας, τηρώντας τις αποστάσεις και με όλα τα μέτρα προστασίας. Εκεί έγινε δεκτός από τους συγκεντρωμένους με συνθήματα και χειροκροτήματα ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος νωρίτερα είχε καταθέσει στεφάνι στο χώρο του ΕΑΤ - ΕΣΑ.



Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ