Πέμπτη 5 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΑΝΔΗΜΙΑ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Τέρμα στη θυσία του λαού για τις «αντοχές της οικονομίας»!

Φωτ. αρχείου
Φωτ. αρχείου
Η αύξηση κρουσμάτων και θανάτων και η εκρηκτική κατάσταση στα νοσοκομεία της πόλης αποτυπώνουν «τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης, που υπηρετώντας τη λογική κόστους - οφέλους για το κεφάλαιο, τα κέρδη και το κράτος του, αποφάσισε να θυσιάσει τα μέτρα για την υγεία του λαού στο βωμό των λεγόμενων "αντοχών της οικονομίας"», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Λάρισας του ΚΚΕ.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται πως «τα δύο νοσοκομεία της πόλης μαραζώνουν. Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, που αποτελεί νοσοκομείο αναφοράς, έγιναν το προηγούμενο διάστημα μόλις 38 προσλήψεις παραϊατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, με το καθεστώς των επικουρικών, και 23 προσλήψεις επικουρικών γιατρών. Στο Γενικό Νοσοκομείο έγιναν μόλις 31 προσλήψεις παραϊατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, με το καθεστώς των επικουρικών, και 7 προσλήψεις επικουρικών γιατρών για 4 μήνες! Αποτέλεσμα: Τα 2 νοσοκομεία της πόλης λειτουργούν στο "κόκκινο", οι ΜΕΘ και οι θάλαμοι αρνητικής πίεσης έχουν γεμίσει, η πλειοψηφία των υγειονομικών δουλεύει ακατάπαυστα, έχουν κοπεί οι άδειες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους ίδιους και τους ασθενείς, έχουν δημιουργηθεί πολύμηνες λίστες αναμονής για απλά ιατρικά ραντεβού, χειρουργεία. Αυτή η κατάσταση, πέρα από την "εξοικονόμηση" κονδυλίων για τη στήριξη συνολικά του κεφαλαίου, ωφελεί τους επιχειρηματικούς ομίλους στην ιδιωτική Υγεία, που εξασφαλίζουν πελατεία».

Με αφορμή τα δεκάδες κρούσματα σε ιδιωτικές κλινικές, πολυκαταστήματα και εργοστάσια, η ΤΕ Λάρισας επισημαίνει ότι «συχνά, θετικά κρούσματα δεν αποκαλύπτονται, ή όταν "σκάνε", οι επιχειρήσεις παραμένουν σε πλήρη λειτουργία, για "να βγει η δουλειά", δηλαδή τα κέρδη της εταιρείας, όμως το αυτί της κυβέρνησης δεν ιδρώνει».

Σημειώνει επίσης ότι τα σχολεία παραμένουν ουσιαστικά αθωράκιστα, και αυτό αναδεικνύεται ακόμα πιο ανάγλυφα με τα 3 σχολεία και τα 60 τμήματα που έχουν κλείσει λόγω κρουσμάτων.

Για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, επισημαίνει πως «συνεχίζονται τα λίγα δρομολόγια, όπως στη γραμμή 4, που εξυπηρετεί μεταξύ άλλων εκατοντάδες μαθητές που πάνε στο ΕΠΑΛ, ασθενείς και εργαζόμενους που πάνε στο Πανεπιστημιακό, φοιτητές που πάνε σε δύο πανεπιστημιακές σχολές».

Η Οργάνωση τονίζει ότι χωρίς θωράκιση του δημόσιου συστήματος Υγείας, εκτεταμένα δωρεάν τεστ και αυξημένα μέτρα προστασίας σε χώρους δουλειάς, σχολεία και Μέσα Μεταφοράς, τα όποια περιοριστικά μέτρα είναι ανεπαρκή και αναποτελεσματικά.

Και καλεί τους εργαζόμενους, τη νεολαία και τους αυτοαπασχολούμενους μαχητικά να διεκδικήσουν και να επιβάλουν τα αναγκαία μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής τους, με ευθύνη της κυβέρνησης και του κράτους, με βάση τα αιτήματα που προβάλλουν σωματεία και μαζικοί φορείς. Μεταξύ άλλων: Επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας, στελέχωση του δημόσιου συστήματος Υγείας με μόνιμο και σταθερό ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό. Αποφασιστική μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη. Μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς. Ειδικά μέτρα και τακτικούς ελέγχους σε ιδιωτικές κλινικές, οίκους ευγηρίας και προνοιακά ιδρύματα. Μέτρα προστασίας για το εισόδημα των μικρών αυτοαπασχολούμενων. Μέτρα προστασίας των παραγωγών που πουλάνε τα προϊόντα τους στις λαϊκές. Μέτρα για την υγεία των προσφύγων στον καταυλισμό στο Κουτσόχερο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ