Πέμπτη 5 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΑΝΔΗΜΙΑ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ
«Φρακάρουν» τα νοσοκομεία στη Θεσσαλονίκη

Στα όριά τους παραμένουν τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, με ελάχιστες κλίνες ΜΕΘ Covid και τα κρεβάτια νοσηλείας στις κλινικές Covid να λιγοστεύουν μέρα με τη μέρα. Σταθερά αυξάνονται και τα θετικά κρούσματα σε υγειονομικούς, ενώ όλο και περισσότερο οι γιατροί φοβούνται ότι θα κληθούν να σκέφτονται ποιον θα σώσουν και ποιον θα αφήσουν να πεθάνει, αφού το κατά την κυβέρνηση «θωρακισμένο» σύστημα κοντεύει να «φρακάρει».

Χτες στο «Παπαγεωργίου» 40 εργαζόμενοι διαγνώστηκαν θετικοί και τέθηκαν σε καραντίνα. Τρεις κλινικές μετατράπηκαν σε νοσηλείας Covid και ήδη είναι γεμάτα τα 70 από τα 95 κρεβάτια. Εκτιμάται ότι μέχρι την επόμενη εφημερία (Σάββατο) θα έχουν γεμίσει. Οι ΜΕΘ Covid αυξήθηκαν από 6 σε 8 και είναι όλες γεμάτες.

Στο ΑΧΕΠΑ, διαγνώστηκαν νέα κρούσματα σε Ακτινολογικό και Οφθαλμολογική. Στο «Αγιος Δημήτριος», κατήργησαν 2 από τα 4 χειρουργεία, για να τα μετατρέψουν σε ΜΕΘ Covid, χωρίς καμία παράλληλη πρόβλεψη για προσωπικό. Στο «Θεαγένειο» βρέθηκαν άλλοι 4 εργαζόμενοι θετικοί στον κορονοϊό και τέθηκαν σε καραντίνα. Στο μεταξύ, ανησυχία επικρατεί στο προσωπικό, καθώς μόνο ένας μικρός αριθμός εργαζομένων έχει κάνει τεστ.

Σε παρέμβασή του το Σωματείο απαίτησε από τη διοίκηση να αυξηθούν τα τεστ και να επεκταθούν και στις οικογένειες των εργαζομένων. Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση επικαλέστηκε ότι δεν υπάρχουν χρήματα για περισσότερα τεστ, καθώς στέλνει τα δείγματα σε ιδιωτικό εργαστήριο. Και πρότεινε στους εργαζόμενους να το κάνουν ιδιωτικά, να καλύψουν μόνοι τους το κόστος και να μεσολαβήσει το νοσοκομείο για καλύτερη τιμή (!).

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ακόμα ότι οι επικουρικοί γιατροί δεν έχουν πληρωθεί τις εφημερίες τους από τον Απρίλη και συνεχίζουν και τις κάνουν απλήρωτοι.

Να επιταχθεί άμεσα ο ιδιωτικός τομέας Υγείας!

Παρέμβαση στην πύλη του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησε χθες ο Σύλλογος Φοιτητών Ιατρικής του ΑΠΘ, όπου πέταξε τρικάκια και ανάρτησε πανό με σύνθημα «Δεν σωπαίνουμε στο έγκλημα! Πάρτε τώρα μέτρα πριν να είναι αργά! Αμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας».

Ο Γιώργος Μεταξάς, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου, δήλωσε ότι οι φοιτητές δείχνουν αλληλεγγύη στους αγωνιζόμενους υγειονομικούς και στο λαό της πόλης σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες. «Οι εργαζόμενοι στο ΑΧΕΠΑ εξέφρασαν χτες σήμα κινδύνου για την εκρηκτική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, με τις κλίνες ΜΕΘ να έχουν σχεδόν γεμίσει και πλέον να φαντάζει μονόδρομος η διασωλήνωση ασθενών σε κανονικούς θαλάμους», ανέφερε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε πως ο ΣΦ Ιατρικής διεκδικεί την επίταξη του ιδιωτικού τομέα, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην Υγεία και τήρηση των αναγκαίων μέτρων προστασίας στα ΜΜΜ, στα σχολεία και στους εργασιακούς χώρους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ