Πέμπτη 5 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΑΝΔΗΜΙΑ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ
Συσκέψεις και αγωνιστικές πρωτοβουλίες για την προστασία της υγείας του λαού

Σύσκεψη φορέων σε Κερατσίνι - Δραπετσώνα
Σύσκεψη φορέων σε Κερατσίνι - Δραπετσώνα
Συνεχίζονται οι αγωνιστικές πρωτοβουλίες που οργανώνουν σωματεία και φορείς σε όλη τη χώρα, διεκδικώντας εδώ και τώρα μέτρα προστασίας της υγείας του λαού.

Στο πλαίσιο αυτό, σύσκεψη για το συντονισμό της δράσης και των πρωτοβουλιών τους έκαναν την περασμένη Κυριακή σωματεία και φορείς του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας. Η σύσκεψη έγινε με πρωτοβουλία του παραρτήματος Πειραιά του Συνδικάτου Μετάλλου και Ναυπηγικής βιομηχανίας Ελλάδας, ενώ σε αυτή συμμετείχαν εκπρόσωποι σωματείων εργαζομένων και συνταξιούχων, σύλλογοι εκπαιδευτικών και γονέων, σύλλογοι γυναικών της ΟΓΕ. Στη συζήτηση τέθηκαν τα επόμενα βήματα για την κλιμάκωση του αγώνα για μέτρα προστασίας σε χώρους δουλειάς, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και σχολεία, αλλά και ενάντια στο αντεργατικό τερατούργημα που ετοιμάζεται να νομοθετήσει η κυβέρνηση.

Την επόμενη μέρα, ο Σύλλογος Γυναικών Πειραιά (μέλος της ΟΓΕ) με παρέμβαση - εξόρμηση έξω από την 1η ΤΟΜΥ Πειραιά, στα Καμίνια, κατήγγειλε τις τεράστιες ελλείψεις σε όλες τις δομές Πρωτοβάθμιας Υγείας. Μοιράζοντας την ανακοίνωσή τους, τα μέλη του Συλλόγου συζήτησαν με νέες μητέρες, που πήγαιναν τα παιδιά τους στο παρακείμενο σχολείο, απευθύνοντας κάλεσμα αγώνα για ενίσχυση του συστήματος Υγείας, των μέτρων προστασίας των μαθητών και των οικογενειών τους. Ο Σύλλογος συνεχίζει τη δράση του και προγραμματίζει νέες παρεμβάσεις στον Οίκο Ναύτου και σε άλλες δομές Υγείας της περιοχής.

Από την κινητοποίηση στο Περιστέρι
Από την κινητοποίηση στο Περιστέρι
Στο μεταξύ, συγκέντρωση στην πλατεία Δημαρχείου στο Περιστέρι πραγματοποίησαν το απόγευμα της Παρασκευής 30/10 σωματεία και φορείς της πόλης, στέλνοντας μήνυμα πως η προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων του λαού είναι δική τους υπόθεση. Η κατάσταση στα νοσοκομεία και τις δημόσιες δομές Υγείας, οι μη ασφαλείς όροι λειτουργίας των σχολείων, το καθημερινό «πάστωμα» στα λεωφορεία και το μετρό, μαζί με τις διεκδικήσεις και τα αιτήματα βρέθηκαν στο επίκεντρο της πρωτοβουλίας. Παράλληλα, ενημέρωσαν για τη νέα επίθεση που ετοιμάζει η κυβέρνηση σε εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, προαναγγέλλοντας αγωνιστική απάντηση στο νομοσχέδιο που βγάζει από το συρτάρι. Στην εκδήλωση μίλησαν: Η Ανθούλα Γιαννακοπούλου, πρόεδρος της Ενωσης Γονέων Περιστερίου, η Κατερίνα Καλαβρέζου, από το παράρτημα Περιστερίου του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, ο Δημήτρης Σωτηριάδης, πρόεδρος της Ενωσης ΕΒΕ Περιστερίου, και ο Χρήστος Ματζώρος, μέλος της Κεντρικής Διοίκησης του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας.

Κινητοποίηση έξω από το Νοσοκομείο Αμφισσας, καταγγέλλοντας την τραγική κατάσταση και απαιτώντας άμεσα μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, πραγματοποίησαν το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας και το Σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου. Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν από λίγες μέρες το νοσοκομείο έμεινε χωρίς αναισθησιολόγους, ενώ εξαιτίας νέου κρούσματος σε εργαζόμενο έκλεισε και η Παθολογική κλινική που ήδη υπολειτουργούσε. Την ίδια στιγμή τα κρούσματα στην περιοχή αυξάνονται, προκαλώντας έντονη ανησυχία, με τα Σωματεία να απαιτούν επαναλαμβανόμενα τεστ στους χώρους δουλειάς και προσλήψεις στην καθαριότητα των σχολείων.

Κινητοποίηση το Σάββατο στον Βόλο

Στο μεταξύ, με σύνθημα «Δεν δεχόμαστε να θυσιάζεται η υγεία μας στο βωμό της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων», εργατικά και συνταξιουχικά σωματεία, ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Μαγνησίας και σωματεία από τον κλάδο της Υγείας, συνεχίζοντας τις πολύμορφες παρεμβάσεις διεκδίκησης μέτρων για την ενίσχυση των δημόσιων νοσοκομείων και την προστασία των εργαζομένων, διοργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, το Σάββατο 7 Νοέμβρη, στην παραλία Βόλου, στις 11.30 π.μ., μπροστά στην Τράπεζα της Ελλάδας.

Τα σωματεία και οι μαζικοί φορείς διεκδικούν μεταξύ άλλων: Επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας. Στελέχωση του δημόσιου συστήματος Υγείας με μόνιμο προσωπικό. Αυξημένα μέτρα προστασίας σε χώρους δουλειάς, σχολεία και μέσα μεταφοράς. Φάρμακα φθηνά, για τις ανάγκες των ασθενών και όχι για τα κέρδη των φαρμακοβιομηχανιών.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ