Πέμπτη 5 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΑΝΔΗΜΙΑ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ
ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΙΓΑΛΕΩ
Τέρμα οι αιματολογικές εξετάσεις, με επίκληση της πανδημίας!

Με την επίκληση του δεύτερου κύματος της πανδημίας και της διαχείρισής του, η κυβέρνηση μετατρέπει τα δημόσια νοσοκομεία σε «μίας νόσου» και ταυτόχρονα προχωρά ακάθεκτη στην παραπέρα υποβάθμιση των δημόσιων δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, συνεχίζοντας το έργο όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο «κόφτης» στην αιμοληψία για σοβαρές διαγνωστικές εξετάσεις που πραγματοποιούνταν στο δημόσιο Κέντρο Υγείας Αιγάλεω, μετά από απόφαση της αντίστοιχης Υγειονομικής Περιφέρειας, που επικαλείται τις κατευθύνσεις της κυβέρνησης και του υπουργείου Υγείας. Πρόκειται για 32 (!) διαγνωστικές εξετάσεις που αφορούν τον έλεγχο σε εγκύους, σε καρκινοπαθείς, σε διαβητικούς, αλλά και σε παθήσεις του θυρεοειδούς, του προστάτη κ.λπ.

Μέχρι πρόσφατα, τα δείγματα γι' αυτές τις εξετάσεις, που λαμβάνονταν από το ΚΥ Αιγάλεω, στέλνονταν στο δημόσιο διαγνωστικό εργαστήριο του «Λοιμωδών». Μετά το άνοιγμα κλινών Covid-19 στο πρώην νοσοκομείο, τα δείγματα στέλνονταν στο αντίστοιχο εργαστήριο του «Οίκου Ναύτου». Πλέον, όμως, οι υγειονομικοί του Κέντρου Υγείας δεν μπορούν να κάνουν αιμοληψίες για τις συγκεκριμένες διαγνωστικές - προληπτικές εξετάσεις και χιλιάδες ασθενείς εξαναγκάζονται να (ξανα)πληρώνουν έναν σκασμό λεφτά στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα.

Με άλλα λόγια, σε συνθήκες σταθερής έξαρσης των κρουσμάτων η κυβέρνηση όχι μόνο δεν προχωρά στην επίταξη των μεγάλων μονάδων του ιδιωτικού τομέα Υγείας, χωρίς αποζημίωση των επιχειρηματιών, ώστε να ενταχθούν στην ευθύνη και το σχεδιασμό του κράτους, ενισχύοντας έτσι και τον αριθμό των διαγνωστικών εργαστηρίων, αλλά με την πολιτική της αυξάνει την πελατεία στους επιχειρηματικούς κολοσσούς της Υγείας. Δεν προχωρά καν στην κατάργηση της συμμετοχής των ασθενών στις διαγνωστικές εξετάσεις που πραγματοποιούνται στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα!

Αυτό είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής υποχρηματοδότησης, εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης του συστήματος Υγείας, που λογαριάζει τις ανάγκες των εργαζομένων, του λαού και των παιδιών τους με λογικές «κόστους» για το κράτος και «οφέλους» για τους επιχειρηματικούς ομίλους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ