Πέμπτη 5 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΑΝΔΗΜΙΑ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ
ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
Ο ψευτοκαβγάς ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να κρύψει τις ευθύνες τους

Σταθμός «Μοναστηράκι»
Σταθμός «Μοναστηράκι»
Η «κοκορομαχία» κυβέρνησης ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για τις αστικές συγκοινωνίες καλά κρατεί. «Βρήκαμε 850 λεωφορεία σε κυκλοφορία και τώρα κυκλοφορούν πάνω από 1.100», επαναλαμβάνει μονότονα ο υπουργός Μεταφορών Κ. Καραμανλής, που πριν από λίγες μέρες ανακάλυψε ότι μόνο στο 5% των δρομολογίων υπάρχει συνωστισμός. «Γιατί δεν ολοκληρώσατε το διαγωνισμό που ξεκινήσαμε για την αγορά νέων λεωφορείων;», αντιτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο καβγάς τους μένει στο «φαίνεσθαι». Αποφεύγουν συνειδητά να πουν ότι οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, συμπληρώνοντας η μία την άλλη, υπηρέτησαν και υπηρετούν την πολιτική λειτουργίας των δημόσιων αστικών συγκοινωνιών με κριτήριο το καπιταλιστικό κέρδος. Ενα κριτήριο που έχει καρατομήσει τα δικαιώματα των εργαζομένων σε αυτές, έχει συρρικνώσει δραματικά προσωπικό και οχήματα, έχει μειώσει το συγκοινωνιακό έργο, αλλά έχει αυξήσει την τιμή των εισιτηρίων και την ταλαιπωρία του λαού.

Σήμερα τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής είναι να μην υπάρχουν οδηγοί, τεχνικοί, ανταλλακτικά και οχήματα για να κυκλοφορεί ο αναγκαίος αριθμός οχημάτων, ώστε να πυκνώσουν τα δρομολόγια και να αποφεύγεται ο συνωστισμός. Ετσι, οι αστικές συγκοινωνίες με ευθύνες ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ έχουν μετατραπεί σε υγειονομικές βόμβες, σε εστίες υπερμετάδοσης. Και οι τρεις κυβερνήσεις το μόνο που προώθησαν ήταν νόμοι για τη μεγαλύτερη εμπλοκή των ιδιωτικών επιχειρήσεων στις αστικές συγκοινωνίες. Και οι τρεις δεν έκαναν προσλήψεις, δεν ενίσχυσαν με οχήματα τις συγκοινωνίες.

Γραμμή Β10 Μενίδι - Αθήνα
Γραμμή Β10 Μενίδι - Αθήνα
Ολα αυτά επιβεβαιώνονται από τις καθημερινές αποκαλυπτικές εικόνες συνωστισμού στους σταθμούς και στα οχήματα. Οπως μπορούμε να δούμε στις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε, τέτοια είναι η εικόνα στο σταθμό «Μοναστηράκι» του ΗΣΑΠ το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, αλλά και μέσα σε λεωφορείο της Γραμμής Β10 Μενίδι - Αθήνα.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org