Τετάρτη 21 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΚΕΝΤΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Ενα βήμα πριν από την απόλυση εκατοντάδες εργαζόμενοι

Ενώ η υποστελέχωση μαστίζει τις προνοιακές δομές, η κυβέρνηση προχωρά τις επόμενες μέρες σε απολύσεις επικουρικών εργαζομένων στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας που εποπτεύονται από το υπουργείο Εργασίας.

Οπως καταγγέλλει η Πανελλαδική Επιτροπή Αγώνα Προνοιακών Επικουρικών, «εργαζόμαστε σε θεραπευτήρια - γηροκομεία, κέντρα φιλοξενίας ΑμεΑ και εγκαταλελειμμένων παιδιών, συνεχόμενα, χωρίς μέρα κενό, οι παλιότεροι συνάδελφοι για 6 χρόνια (...) Καλύπτουμε τραγικά κενά σε μόνιμο προσωπικό, πάγιες και διαρκείς ανάγκες, θέσεις νευραλγικές για την προστασία της ζωής των πιο ευαίσθητων ομάδων του πληθυσμού.

Ολα αυτά τα χρόνια, 300 εργαζόμενοι, παλέψαμε για να μη βρεθούμε στο δρόμο (κάποιοι απλήρωτοι επί μήνες), για να κρατήσουμε το αυτονόητο δικαίωμά μας στη δουλειά. Διεκδικήσαμε με όλες μας τις δυνάμεις μόνιμη και σταθερή δουλειά, τη μετατροπή των συμβάσεών μας σε αορίστου χρόνου. Δουλέψαμε με το άγχος της ημερομηνίας λήξης, από παράταση σε παράταση και πάλι από την αρχή. Ακούσαμε επίσημες ευχαριστίες και χειροκροτηθήκαμε γιατί γίναμε "ασπίδα ζωής" αυτών των ανθρώπων εν μέσω πανδημίας από τον κορονοϊό.

Το υπουργείο Εργασίας, την ίδια ώρα που δηλώνει ότι παίρνει όλα τα μέτρα προστασίας (απαγορεύσεις επισκεπτηρίου, θερμομετρήσεις κ.λπ.), ότι δεν υπήρξε ούτε μία απώλεια ζωής στους φορείς που εποπτεύει, εξαπατά την κοινή γνώμη, τους περιθαλπόμενους στα Κέντρα Πρόνοιας και τις οικογένειές τους, απολύοντας το ίδιο το προσωπικό που προστατεύει την υγεία και τη ζωή αυτών των ανθρώπων».

Οι συμβάσεις μεγάλης μερίδας των επικουρικών λήγουν από μέρα σε μέρα, μέχρι τις 31 Δεκέμβρη. «Από μέρα σε μέρα, η έκδοση των προσωρινών πινάκων από τον ΑΣΕΠ (για την προκήρυξη 7Κ/2019) θα σημάνει "ξαφνικό θάνατο" για όσους δεν είμαστε μέσα και θα αφήσει τα Κέντρα Πρόνοιας χωρίς έμπειρο προσωπικό», τονίζει η Επιτροπή Αγώνα. «Δυστυχώς αυτή είναι η πολιτική Πρόνοιας που ασκείται από την κυβέρνηση», υπογραμμίζουν οι επικουρικοί και απαιτούν μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, να απεμπλακεί η παράταση των συμβάσεων από τα προσωρινά αποτελέσματα της 7Κ/2019 (έγινε ήδη στην 2Κ/2019 για τους φορείς που εποπτεύονται από το υπουργείο Υγείας και στο «Βοήθεια στο Σπίτι»), την κάλυψη όλων των κενών με μόνιμο προσωπικό.

Τη μονιμοποίηση όλων των επικουρικών εργαζομένων στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας ζητά το ΚΚΕ με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ