Τρίτη 6 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Χωρίς φαρμακείο το νοσοκομείο Δράμας

Χωρίς φαρμακοποιό έχει μείνει το νοσοκομείο Δράμας, καθώς έληξε η σύμβαση του επικουρικού φαρμακοποιού (σ.σ. οι επικουρικοί πληρώνονται από τους προϋπολογισμούς του νοσοκομείου και όχι από το κράτος) και δεν προβλέφθηκε η κάλυψη της κενής θέσης.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα κλινικές να μένουν χωρίς φάρμακα, οι εκατοντάδες ασθενείς του νοσοκομείου να μην μπορούν να παίρνουν τα φάρμακά τους, ενώ δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν και οι χρόνια πάσχοντες «προνοιακοί» ασθενείς. Παρέμβαση για την άμεση επίλυση του προβλήματος έκανε στον υπουργό Υγείας, ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης. Το ΚΚΕ από το Μάρτη του 2015 είχε καταθέσει Ερώτηση στη Βουλή για τα οξυμένα προβλήματα του νοσοκομείου και η κυβέρνηση, ενώ γνώριζε, δεν έλαβε κανένα μέτρο. Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε η ΤΕ Δράμας του ΚΚΕ.

Συνολικά η λειτουργία του νοσοκομείου Δράμας βρίσκεται, για ακόμα μια φορά, σε οριακό σημείο. Λειτουργεί με 51 μόνιμους ειδικούς γιατρούς και 5 επικουρικούς, από 101 θέσεις που προβλέπεται σύμφωνα με το οργανόγραμμα του 2012 και με 34 ειδικευόμενους (οι 8 σε παράταση) από τις 71 θέσεις που προβλέπονται.

Η κατάσταση χειροτερεύει λόγω συνταξιοδοτήσεων και αποχωρήσεων γιατρών που δεν αντικαθίστανται. Ως αποτέλεσμα, εφημερεύουν ελάχιστες κλινικές σε καθημερινή βάση, υπάρχουν κλινικές με έναν γιατρό και η εφημέρευση της Παθολογικής κλινικής παραμένει μη ασφαλής. Τεράστιες είναι οι ελλείψεις και σε νοσηλευτικό προσωπικό, τεχνικούς, ΕΚΑΒ, τραπεζοκόμους, παραϊατρικό προσωπικό, μαγειρεία, ενώ λείπουν φάρμακα, αναλώσιμα, υλικά για τη συντήρηση του νοσοκομείου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ