Τετάρτη 21 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Η αναζωπύρωση της πανδημίας φέρει τη σφραγίδα της κυβερνητικής πολιτικής

Συνέντευξη Τύπου χτες στην Κοζάνη

Στο επίκεντρο της πανδημίας βρίσκεται για δεύτερη φορά η Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, η οποία από την περασμένη Παρασκευή και τουλάχιστον έως τις 29/10 βρίσκεται σε καραντίνα, καθώς εντάχθηκε στο «Επίπεδο 4 - Αυξημένου Κινδύνου».

Σε παρέμβασή της γι' αυτήν την εξέλιξη, η Επιτροπή Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ παραχώρησε χτες συνέντευξη Τύπου, στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης. Μίλησαν ο βουλευτής του ΚΚΕ Λεωνίδας Στολτίδης, η Γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Κοζάνης του ΚΚΕ, Τίνα Κουζιάκη, και η Χάρις Λαμπαδά, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας και νοσοκομειακή γιατρός.

Στις τοποθετήσεις τους, τα στελέχη του ΚΚΕ κάλεσαν τους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής να αξιοποιήσουν την πείρα του κινήματος που όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα, δεν «πάγωσε» τις διεκδικήσεις για τα δικαιώματα του λαού στην Υγεία, στην εργασία και την Παιδεία. Διαβεβαίωσαν πως το ΚΚΕ θα δώσει όλες του τις δυνάμεις ώστε να δυναμώσει αυτή η πάλη με κάθε τρόπο, ώστε ο λαός και οι εργαζόμενοι να πιστέψουν στη δύναμή τους, να καθορίσουν τις εξελίξεις.

Ο Λ. Στολτίδης στάθηκε στις σοβαρές ευθύνες της κυβέρνησης, της Τοπικής Διοίκησης και της εργοδοσίας για τη διασπορά του ιού, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως η αναζωπύρωση της πανδημίας φέρει τη σφραγίδα της κυβερνητικής πολιτικής, που έπαιξε την υγεία του λαού στον τζόγο των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων. Σημείωσε πως η ανεπαρκέστατη προετοιμασία του δημόσιου συστήματος Υγείας από την κυβέρνηση για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, η σπατάλη του χρόνου που κερδήθηκε από το πρώτο κύμα με θυσίες όλου του λαού προκαλούν δικαιολογημένα αγανάκτηση και ανησυχία.

Η Χ. Λαμπαδά ανέφερε μεταξύ άλλων πως η πραγματικότητα στην περιοχή «βοά» για το αντίθετο από τις τυμπανοκρουσίες περί ενίσχυσης των νοσοκομείων και των δομών ΠΦΥ. Είπε χαρακτηριστικά πως οι δομές Υγείας της περιοχής δεν είδαν καμία αξιοσημείωτη μεταβολή σε σχέση με την πρώτη φάση της πανδημίας. Αναφέρθηκε ενδεικτικά στα Νοσοκομεία Κοζάνης και Πτολεμαΐδας, τα οποία «μπήκαν στην πρώτη φάση της επιδημίας με κενές το 35-40% των οργανικών θέσεων σε νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό, ενώ με τις προσλήψεις που έγιναν δεν καλύφθηκε ούτε το 10% των ελλείψεων αυτών». Ακόμα, μίλησε για την «κατάσταση πολέμου», όπως την χαρακτήρισε, που έχει διαμορφωθεί στο Νοσοκομείο Κοζάνης και ειδικά στην Παθολογική Κλινική, με την πληρότητα να φτάνει 100% σε κλίνες, με την αθρόα προσέλευση περιστατικών στο Τμήμα Επειγόντων, τη μεγάλη αναμονή των ασθενών και το χωροταξικό πρόβλημα που δημιουργείται.

Η Τ. Κουζιάκη μίλησε για την εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί στους χώρους δουλειάς, με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας. «Είναι χαρακτηριστικό», ανέφερε ότι «πλέον στους περισσότερους χώρους της ΔΕΗ έχουν εντοπιστεί κρούσματα», δηλαδή σε χώρους που «είναι οι πλέον μαζικοί, συγκεντρώνουν μεγάλο μέρος των εργαζομένων της περιοχής».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην εικόνα από την Εκπαίδευση, όπου η πλειοψηφία των τμημάτων μέσα στις πόλεις έχουν περισσότερους από 25 μαθητές, ενώ σημειώνονται σοβαρές ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς και σε προσωπικό καθαριότητας.

  • Αναλυτικό ρεπορτάζ από τη συνέντευξη Τύπου θα δημοσιευτεί αύριο στον «Ριζοσπάστη».

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ