Τετάρτη 21 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΦΟΡΕΙΣ
Κινητοποιήσεις σήμερα για την υγεία και τα δικαιώματα του λαού

Συγκεντρώσεις σε Πειραιά, Νίκαια και Μενίδι

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και διεκδίκησης πραγματοποιούν σήμερα Τετάρτη σωματεία και φορείς σε συνοικίες της Αττικής, για την υπεράσπιση της υγείας και των δικαιωμάτων του λαού.

Με τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες τους προβάλλουν διεκδικήσεις για τα νοσοκομεία και τις άλλες δομές Υγείας, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα σχολεία και τους χώρους δουλειάς, όπως: Αμεσα μέτρα προστασίας, δωρεάν μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ για τον κορονοϊό, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε σχολεία, νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας κ.λπ. Πιο συγκεκριμένα:

  • Σε συγκέντρωση στο Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας καλούν στις 8 π.μ. σωματεία και φορείς από Νίκαια - Ρέντη και Κορυδαλλό.
  • Σωματεία του Πειραιά καλούν σε παράσταση διαμαρτυρίας στις 10.30 π.μ. στη 2η ΥΠΕ (Θηβών 198, Αγ. Ιωάννης Ρέντη).
  • Στο Μενίδι, σωματεία, σύλλογοι γονέων και πολιτιστικοί σύλλογοι καλούν σε συγκέντρωση στις 7 μ.μ. στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Οπως αναφέρουν στο κάλεσμά τους οι φορείς από το Μενίδι, η πανδημία έφερε στην επιφάνεια τα ήδη πολύ σοβαρά και συσσωρευμένα προβλήματα που διαχρονικά αντιμετωπίζουν στην περιοχή, όπως με τα σχολικά κτίρια, τις ελλείψεις σε προσωπικό, το υποστελεχωμένο Κέντρο Υγείας, το υποβαθμισμένο δίκτυο συγκοινωνιών.

Και σημειώνουν, θυμίζοντας προηγούμενες κινητοποιήσεις, ότι «αν οι διάφορες κυβερνήσεις και δημοτικές αρχές είχαν ακούσει την κραυγή αγωνίας και τα αιτήματα Σωματείων - Συλλόγων και Φορέων του Μενιδίου, σήμερα εν μέσω πανδημίας θα ήμασταν σε πολύ καλύτερη θέση για την τήρηση των όποιων μέτρων προστασίας. Ας αφήσουν λοιπόν τις δικαιολογίες ότι "τώρα δεν προλαβαίνουμε" να πάρουμε όλα αυτά τα μέτρα, αξιοποιώντας το αδιέξοδο όπου οι ίδιοι μας έφεραν».

Τα σωματεία του Πειραιά τονίζουν τις τεράστιες ελλείψεις στα δύο μεγάλα νοσοκομεία της πόλης (Τζάνειο και «Μεταξά»), την ίδια στιγμή που η περιοχή βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα μετάδοσης του κορονοϊού. Επίσης υπογραμμίζουν ότι το Κέντρο Υγείας στον πρώην Οίκο Ναύτου δεν αξιοποιείται στην πράξη ως δομή πρόληψης, οι δομές του ΠΕΔΥ και των ΤΟΜΥ, όπου υπάρχουν, λειτουργούν μέχρι το απόγευμα και δεν μπορούν να γίνουν βασικές εξετάσεις, ενώ οι συμβεβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ είναι μόλις 15.

Στον Κορυδαλλό, «για να μπορέσεις να κάνεις εξετάσεις ο μόνος δρόμος είναι να πληρώσεις σε ιδιωτικές κλινικές. Υπάρχει μόνο ένας οικογενειακός γιατρός συμβεβλημένος με τον ΕΟΠΠΥ για 80.000 κατοίκους», αναφέρουν τα σωματεία της περιοχής. Για το δε Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας σημειώνεται ότι παραμένει υποστελεχωμένο και χωρίς τον αναγκαίο εξοπλισμό. Στα σχολεία, τέλος, λόγω ελλείψεων επικρατούν απαράδεκτες συνθήκες, με 20 - 25 παιδιά να στοιβάζονται στις αίθουσες.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ