Τρίτη 22 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Κλήση εργαζόμενου σε απολογία επειδή δεν συναινεί στην αθλιότητα!

Την ώρα που οι δημόσιες μονάδες Υγείας στενάζουν από τις τεράστιες ελλείψεις, ασθενείς στοιβάζονται σε κλινικές, άνθρωποι σε ανάγκη περιμένουν για ένα κρεβάτι ΜΕΘ και χιλιάδες άλλοι μένουν ξεκρέμαστοι επειδή ακυρώνονται ιατρικά ραντεβού και χειρουργεία στο αθωράκιστο δημόσιο σύστημα Υγείας της «μιας νόσου», οι διορισμένες από την κυβέρνηση διοικήσεις καλούν σε απολογία εργαζόμενους που βγάζουν κραυγή αγωνίας και αρνούνται να σωπάσουν για όλα τα παραπάνω.

Ετσι, η διοίκηση του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» καλεί σε απολογία ειδικευόμενη γιατρό, επειδή, όπως αναφέρει ο αναπληρωτής διοικητής, «παρουσία ασθενούς και λοιπού προσωπικού (...) άρχισε να αναφέρεται σε ελλείψεις προσωπικού λόγω μη νέων προσλήψεων και μεταφοράς του υφιστάμενου στην κλινική Covid. Παρόλο που της είπα ότι αυτά είναι θέματα τα οποία τα χειρίζεται η διοίκηση και οι διευθυντές των κλινικών, συνέχισε με τον ίδιο τρόπο επικαλούμενη ότι είναι στο σωματείο»...

Δεν είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση και οι διοικήσεις της επιχειρούν να επιβάλουν «σιωπητήριο» για την αθλιότητα που έχει διαμορφώσει στις δημόσιες μονάδες Υγείας η διαχρονική πολιτική της εμπορευματοποίησης, της υποστελέχωσης, των πετσοκομμένων προϋπολογισμών, των ράντζων, των απολύσεων και της απληρωσιάς.

Οπως δεν είναι και η πρώτη φορά που οι αγωνιστές υγειονομικοί και τα σωματεία τους διαμηνύουν ότι δεν θα συμφιλιωθούν με αυτό το χάλι κι ούτε θα πάρουν έγκριση για να μιλήσουν, να διαδηλώσουν, να αγωνιστούν για τη ζωή και την υγεία του λαού.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org