Τρίτη 22 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ - ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ
Αγωνιστικές κινητοποιήσεις σε Ηράκλειο και Χανιά

«Ελληνες και ξένοι εργάτες ενωμένοι» το μήνυμα που στάλθηκε

Χανιά
Χανιά
Κινητοποιήσεις στο Ηράκλειο και στα Χανιά πραγματοποίησαν την περασμένη Παρασκευή συνδικάτα και φοιτητικοί σύλλογοι, ανήμερα της θλιβερής επετείου της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από τη ναζιστική - εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής.

Η συγκέντρωση στο Ηράκλειο έγινε στην πλατεία Ελευθερίας. Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν η Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ ν. Ηρακλείου, οι Σύλλογοι Φοιτητών Φυσικού, Βιολογικού και Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης, η Επιτροπή Αγώνα της ΣΕΥΠ του Μεσογειακού Πανεπιστημίου, ο Αγροτικός Σύλλογος Ηρακλείου, το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, το Παράρτημα Ηρακλείου του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου και το Σωματείο Επιπλοξυλουργών Ηρακλείου. Τα σωματεία κατήγγειλαν το ρατσιστικό δηλητήριο που χύνουν τα απομεινάρια των χρυσαυγιτών στο Τυμπάκι αλλά και τη σύνδεσή τους με τη μεγάλη εργοδοσία της περιοχής, στα συσκευαστήρια, στα θερμοκήπια και στη γη.

Η κεντρική ομιλία έγινε από τον Δημήτρη Βουρλιώτη, πρόεδρο του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Ηρακλείου. Ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, με επικεφαλής τα πανό της Γραμματείας Ηρακλείου του ΠΑΜΕ και του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών, που συμβολικά ανέφερε στα Ελληνικά και στα Ούρντου (τη γλώσσα σημαντικού μέρους μεταναστών εργατών γης και μελών του): «Ελληνες και ξένοι εργάτες ενωμένοι». Πίσω από το πανό ξεχώρισε η συμμετοχή των μεταναστών εργατών.

Ηράκλειο
Ηράκλειο
Στα Χανιά η συγκέντρωση έγινε στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς από το Σωματείο Επισιτισμού, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, το Συνδικάτο Κατασκευών, το Σωματείο Τροφίμων και Ποτών και το Σωματείο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών. Ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης, όπου αντήχησε το σύνθημα «Μπλόκο στους φασίστες σε κάθε γειτονιά».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ