Τρίτη 22 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Καλό ταξίδι «στρατηγέ του κάμπου»

Οργανώσεις, σωματεία και φορείς αποχαιρετούν με σεβασμό τον Βαγγέλη Μπούτα

Το πανό αυτό δέσποζε χτες στην πλατεία της Μητρόπολης, όπου έγινε η πολιτική κηδεία του Βαγγέλη Μπούτα
Το πανό αυτό δέσποζε χτες στην πλατεία της Μητρόπολης, όπου έγινε η πολιτική κηδεία του Βαγγέλη Μπούτα
Από την πρώτη στιγμή που μαθεύτηκε ότι «ο Μπούτας έφυγε» και ο θάνατός του ανακοινώθηκε από την Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ, ένα κύμα συλλυπητήριων μηνυμάτων άρχισε να καταφθάνει από όλη τη χώρα. Η «Λαϊκή Συσπείρωση» αποχαιρέτησε τον άλλοτε επικεφαλής της στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, ενώ «αντίο» στον «στρατηγό του κάμπου» είπαν οι εκλεγμένοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στους δήμους του νομού Καρδίτσας.

Τον σ. Βαγγέλη Μπούτα αποχαιρέτησαν με πανό που ανάρτησαν στις εστίες του ΕΜΠ στου Ζωγράφου οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Φοιτητές και οικότροφοι, πολλοί από τους οποίους κατάγονται από τον Θεσσαλικό κάμπο, αποχαιρέτησαν μ' αυτόν τον τρόπο ένα ζωντανό παράδειγμα για τους αγώνες που συνεχίζονται.

Πλήθος σωματείων και μαζικών φορέων

Δεκάδες είναι και οι φορείς του αγροτικού κινήματος που εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους για τη μεγάλη απώλεια. Ανακοινώσεις και μηνύματα εξέδωσαν:

Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων ν. Τρικάλων «Η Ανοιξη», η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Πελοποννήσου, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Φθιώτιδας, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Χανίων, ο Αγροτικός Σύλλογος Καλλιθήρου (Σέκλιζα), ο Αγροτικός Σύλλογος Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας», ο Αγροτικός Σύλλογος ν. Πέλλας «Ενότητα», ο Αγροτικός Σύλλογος Κρύας Βρύσης «Ομόνοια», ο Αγροτικός Σύλλογος Τυρνάβου, οι Αγροτοκτηνοτροφικοί Σύλλογοι Ελασσόνας (Αραδοσιβίων, Βαλανίδας, Ολύμπου, Ποταμιάς, Σαρανταπόρου, Τσαριτσάνης), οι Αγροτικοί Σύλλογοι Αστερουσίων, Ηρακλείου, «Νίκος Καζαντζάκης» και η Επιτροπή Αγώνα Αγροτών Τυμπακίου, ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου «Μπακόπουλος Ντρίνιας».

Επίσης, εργατικά συνδικάτα, Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες: Εργατικό Κέντρο Λάρισας, Ομοσπονδία Οικοδόμων, το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπάλληλων Καρδίτσας, η Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ ν. Λάρισας, το Συνδικάτο Οικοδόμων Καρδίτσας, η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας ν. Καρδίτσας, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Καρδίτσας. Συλλυπητήρια εκφράζουν ακόμα ο Γεωπονικός Σύλλογος Λάρισας, ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Δήμου Τυρνάβου και η ΠΑΕ ΑΕΛ.

Θυμίζουμε ότι συλλυπητήρια μηνύματα είχαν στείλει από την πρώτη μέρα το ΠΑΜΕ, η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών και η ΟΓΕ.

Συλλυπητήρια μηνύματα

Συλλυπητήρια για το θάνατο του Β. Μπούτα εκφράζουν επίσης εκπρόσωποι της κυβέρνησης, της Βουλής, άλλων κομμάτων και φορέων, αλλά και της Τοπικής Διοίκησης, γενικότερα φορέων της Θεσσαλίας. Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Βουλής Κ. Τασιούλας, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Σκρέκας, βουλευτές της ΝΔ στην Καρδίτσα και οι πρώην υπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης Β. Αποστόλου και Στ. Αραχωβίτης. Τη βαθιά του θλίψη εκφράζει το Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας με ομόφωνο ψήφισμά του, όπως και η Τοπική Κοινότητα Καλλιθήρου (Σέκλιζα) Καρδίτσας. Συλλυπητήρια εκφράζουν τέλος το ΜέΡΑ25, η «Λαϊκή Ενότητα» και το ΝΑΡ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ