Τρίτη 25 Αυγούστου 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΝΔΗΜΙΑ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ
Συνεχίζεται το απαράδεκτο «πήγαινε - έλα» των μοριακών αναλυτών!

Νέο... δρομολόγιο μηχανήματος από το Νοσοκομείο Ξάνθης πίσω στη Θεσσαλονίκη

Αποτυπώνοντας για άλλη μια φορά την κυβερνητική επιλογή των απαράδεκτων «μπαλωμάτων» στο κρίσιμο ζήτημα των μοριακών διαγνωστικών ελέγχων για τον κορονοϊό, «μπαλωμάτων» που με τη σειρά τους ανοίγουν σοβαρές και επικίνδυνες τρύπες αλλού, συνεχίζεται η «περιπλάνηση» του μηχανήματος μοριακής ανάλυσης εξετάσεων για τον κορονοϊό (PCR), που μέχρι την περασμένη Παρασκευή βρισκόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης.

Το συγκεκριμένο μηχάνημα είχε σταλεί στην Ξάνθη... «δανεικό» στις 22 Ιούλη από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Τη σχετική ανακοίνωση είχε κάνει δύο μέρες πριν ο υφυπουργός Υγείας, Β. Κοντοζαμάνης, κατά τη διάρκεια συζήτησης Επίκαιρης Ερώτησης του ΚΚΕ στη Βουλή για τις ελλείψεις του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης, παρουσιάζοντάς την ως «λύση» για μια περιοχή που αντιμετώπιζε ήδη για μήνες μεγάλο αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού.

Καταγγέλλοντας την κυβερνητική πρακτική, η «Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών» του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης τόνιζε τότε πως «από την έναρξη της πανδημίας έως σήμερα, το "Ιπποκράτειο" δέχεται καθημερινά μεγάλο όγκο ασθενών και ειδικά στις εφημερίες, για δειγματοληψία για κορονοϊό».

Τη νέα περιπλάνηση του ίδιου μηχανήματος σχολιάζει σε ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Ξάνθης του ΚΚΕ. Τονίζει πως μετά την επιστροφή του «δανεικού» μηχανήματος, παραμένει άγνωστο το πότε θα προμηθευτεί δικό του μηχάνημα το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης και πότε θα είναι έτοιμο να μπει σε λειτουργία, προσθέτοντας ότι «επιβεβαιώθηκε η εκτίμηση που κάναμε τότε, πως η μεταφορά του μηχανήματος από τη Θεσσαλονίκη στην Ξάνθη δεν είναι σοβαρή αντιμετώπιση».

Καταγγέλλει ότι η κυβέρνηση «επιλέγει να εναποθέτει στην ατομική ευθύνη τη διαχείριση της πανδημίας και να στοχοποιεί τη νεολαία, προκειμένου να μην αναλάβει τις δικές της τεράστιες ευθύνες για την προστασία της δημόσιας υγείας».

Η ΤΕ Ξάνθης τονίζει την ανάγκη οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, μαζί με τους μαχόμενους υγειονομικούς, να απαιτήσουν από την κυβέρνηση μέτρα αποφασιστικής στήριξης του δημόσιου συστήματος Υγείας, με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, απαιτώντας παράλληλα να προμηθευτεί άμεσα το Νοσοκομείο Ξάνθης μηχάνημα PCR, με ευθύνη του κράτους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ