Τρίτη 25 Αυγούστου 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΝΔΗΜΙΑ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ
Μάχη με τις φλόγες για τρίτη μέρα στη Μάνη

Aναζωπυρώθηκε χτες το απόγευμα η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το Σάββατο σε δασική έκταση και χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Λαγκαδά του δήμου Ανατολικής Μάνης Λακωνίας, και εξαπλώθηκε σχεδόν σε ολόκληρο τον ορεινό όγκο ανάμεσα σε Γύθειο και Αρεόπολη.

Για 3η μέρα λοιπόν χτες συνεχιζόταν η προσπάθεια της Πυροσβεστικής να θέσει υπό έλεγχο τη φωτιά. Το Σάββατο, όταν και ξέσπασε η πυρκαγιά, εκκενώθηκαν προληπτικά πέντε οικισμοί: Γέρμα, Δροσοπηγή, Βάχος, Σκαμνάκι και Νεοχώρι. Οι κάτοικοι στην Ανατολική Μάνη έμειναν ξάγρυπνοι, οι περισσότεροι στο δρόμο για να παρακολουθούν την εξέλιξη της φωτιάς, σε πλήρη εγρήγορση μήπως οι φλόγες πλησιάσουν στα σπίτια τους.

Επί τόπου χτες, μαζί με τις νέες ενισχύσεις που είχαν φτάσει στην περιοχή, επιχειρούσαν 210 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 69 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα. Στο σημείο συνέδραμαν δυνάμεις του στρατού και υδροφόρες ΟΤΑ. Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση, πάνω από 10.000 στρέμματα έχουν καεί.

Μετά τη φωτιά στην Ανατολική Μάνη, που ξέσπασε με δεκάδες εστίες, και τη φωτιά στο Γεράκι, φωτιά ξέσπασε χτες και στην περιοχή της Πελλάνας, σε αγροτοδασική έκταση στη Δημοτική Ενότητα Πελλάνα Λακωνίας. Για την κατάσβεση επιχείρησαν 16 πυροσβέστες, 6 οχήματα και 2 αεροπλάνα. Στο Γεράκι του δήμου Ευρώτα, σε δασική περιοχή μαινόταν το Σάββατο ακόμη μία πυρκαγιά στη Λακωνία. Στο σημείο επιχείρησαν 29 πυροσβέστες, με 1 πεζοπόρο τμήμα και 9 οχήματα. Τις προσπάθειες των επίγειων μέσων συνέδραμαν και 2 αεροσκάφη. Αλλη πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής σε δασική έκταση στην περιοχή Μετόχι της Δημοτικής Ενότητας Λαρίσου, στη Δυτική Αχαΐα. Ουσιαστικά η φωτιά εξελισσόταν σε βαλτώδη περιοχή, όπου κοντά βρίσκεται θάλασσα, καίγοντας καλάμια.

Τέλος, φωτιά ξέσπασε χτες σε πλαγιά με ξηρά χόρτα στη Ροδόπολη Αττικής, κοντά στο νεκροταφείο. Λόγω του σημείου έγινε άμεσα μεγάλη κινητοποίηση από την Πυροσβεστική, που δεν επέτρεψε να πάρει επικίνδυνη έκταση η πυρκαγιά.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ