Τρίτη 25 Αυγούστου 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εμετικά «insta stories» από τη ΔΑΠ - ΝΔΦΚ

Ανακοίνωση από Οργανώσεις της ΚΝΕ

Εμετικά αντικομμουνιστικά «insta stories» (ποσταρίσματα στο instagram) εμπνεύστηκε η ΔΑΠ, φοιτητική παράταξη της ΝΔ, με αφορμή την 23η Αυγούστου, μέρα που η ΕΕ ονομάζει «Ευρωπαϊκή μέρα μνήμης στα θύματα του ολοκληρωτισμού και των αυταρχικών καθεστώτων». Η εμετική εικόνα που διακινεί μέσω του διαδικτύου εμφανίζει μια αφίσα ταύτισης του φασισμού με τον κομμουνισμό, όπου το σφυροδρέπανο γίνεται «προέκταση» της λαομίσητης σβάστικας.

Σε ανακοίνωσή τους οι Οργανώσεις Νομικής Σχολής και Οικονομικών - Πολιτικών Επιστημών Αθήνας της ΚΝΕ σημειώνουν μεταξύ άλλων ότι «δεν περιμέναμε κάτι καλύτερο από μια οργάνωση που, εκτός από άριστη σε μαζικές αντιγραφές, σημειώσεις και "φιλικά" κεράσματα, "αριστεύει" και στην ψευτιά, στην υπεράσπιση της αντιλαϊκής πολιτικής μέσα στα πανεπιστήμια και φυσικά στον αντικομμουνισμό.

Ομως... πάει πολύ σε μια χώρα που οι σελίδες της σύγχρονης Ιστορίας της έχουν βαφτεί κόκκινες από τη θυσία των κομμουνιστών στην Καισαριανή, στην Κοκκινιά, στο Κούρνοβο και σε δεκάδες άλλες περιοχές, που έχουν σημαδευτεί από τις μαζικές εκτελέσεις αθώων κατοίκων στα Καλάβρυτα, στο Χορτιάτη, στο Δίστομο, στην Κάνδανο από τους ναζί, να κυκλοφορούν τέτοιες εικόνες!

Ας δουν τα στελέχη της ΔΑΠ πού βρίσκονταν οι πολιτικοί τους πρόγονοι όταν δινόταν η μάχη για την απελευθέρωση της Ελλάδας - δηλαδή στο Κάιρο και αλλού, σώοι και αβλαβείς - ενώ τα στελέχη και τα μέλη του ΚΚΕ, στο ΕΑΜ και τον ΕΛΑΣ, στα βουνά, στις εξορίες και τα εκτελεστικά αποσπάσματα.

Θέλει πολύ θράσος, λοιπόν, η ΔΑΠ - πιστό σκυλί της γραμμής της ΝΔ, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ - να προσπαθεί να ταυτίσει το θύτη με το θύμα, να ταυτίσει την πρόοδο και την ελπίδα με ό,τι πιο μαύρο έχει γνωρίσει η ανθρώπινη ιστορία».

Οι Οργανώσεις της ΚΝΕ προσθέτουν επίσης ότι τα στελέχη της ΔΑΠ, που «εμπνεύστηκαν» την παραπάνω εικόνα, «είναι γραφικές καρικατούρες μακαρθισμού και αντικομμουνισμού που όμως στοχεύουν στο να διαστρεβλωθεί η ιστορική πραγματικότητα για να μη μάθει την αλήθεια η νεολαία». Και τους ...συνιστούν «να διαβάσουν λίγο ιστορία από βιβλία που δεν πουλάνε ο Αδωνις και ο Πλεύρης...», αναλύοντας την ιστορική αλήθεια για το Σύμφωνο Μόλοτοφ - Ρίμπεντροπ, και αναδεικνύοντας την καθοριστική συμβολή της ΕΣΣΔ στη συντριβή του φασισμού.

«Στόχος τους το χτες ...με το βλέμμα στραμμένο στο αύριο», σημειώνουν οι Οργανώσεις της ΚΝΕ, καλώντας τη νεολαία να μάθει την αλήθεια και αναδεικνύοντας ότι η ΕΕ, οι κυβερνήσεις και οι παρατάξεις «έχουν κάθε λόγο να συκοφαντούν το σοσιαλισμό που γνώρισε η ανθρωπότητα, τα διδάγματα και τις κατακτήσεις του, επειδή και τότε και τώρα η ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου είναι η μοναδική διέξοδος για να πάψουν η άγρια εκμετάλλευση και οι πόλεμοι, να εξαλειφθούν οι κρίσεις, η φτώχεια και η προσφυγιά, να οργανωθεί η οικονομία και να αναπτυχθούν οι παραγωγικές δυνάμεις με κριτήριο τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Το μέλλον δεν μπορεί να απαγορευτεί!(2019-09-20 00:00:00.0)
Η ιστορική αλήθεια δεν διαστρεβλώνεται, ούτε παραγράφεται!(2016-05-10 00:00:00.0)
Γνωριμία με την ιστορική αλήθεια και τη σημασία της μάχης του Στάλινγκραντ(2016-02-10 00:00:00.0)
Καταγγέλλει την αμαύρωση του ιστορικού Καπνομάγαζου(2009-10-20 00:00:00.0)
Αντικομμουνισμού συνέχεια...(2009-05-02 00:00:00.0)
Προσπάθεια φίμωσης της ΚΝΕ(2002-01-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ