Τρίτη 25 Αυγούστου 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΝΕ
Μεγάλη εξόρμηση σε λιμάνια και διόδια με το κάλεσμα πάλης για την Υγεία

Αφίδνες
Αφίδνες
«Ο αγώνας για τη ζωή και την υγεία του λαού δεν μπορεί να περιμένει!», τονίζουν οι Οργανώσεις της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ και οι Οργανώσεις της ΚΝΕ στην Αττική, που καθημερινά εξορμούν σε χώρους δουλειάς και γειτονιές με την ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Κεντρικής Επιτροπής σχετικά με τις ευθύνες της κυβέρνησης για την έξαρση των κρουσμάτων, τις οποίες συγκαλύπτει, κουνώντας το δάχτυλο στο λαό και παίζοντας την υγεία του «στα ζάρια».

Στο πλαίσιο αυτό, μεγάλη εξόρμηση πραγματοποίησαν οι Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ την περασμένη Κυριακή στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ αντίστοιχες εξορμήσεις έγιναν στα λιμάνια Λαυρίου και Ραφήνας, καθώς και στα διόδια Αφιδνών και Ελευσίνας, κατά την επιστροφή εκδρομέων.

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ καλούν τους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, τη νεολαία, μαζί με τους μαχόμενους υγειονομικούς να απαιτήσουν από την κυβέρνηση μέτρα αποφασιστικής στήριξης του δημόσιου συστήματος Υγείας, με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, αλλά και στα νοσοκομεία, με μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και των επικουρικών. Να ανοίξουν όλα τα νοσοκομεία που έκλεισαν τα τελευταία χρόνια, να υπάρξει σχέδιο επίταξης όλων των δομών του ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας, για να μπει σε εφαρμογή σε περίπτωση γιγάντωσης της πανδημίας.

Λαύριο
Λαύριο
Καλούν τους εργαζόμενους να μπουν στον αγώνα για μέτρα προστασίας στους τόπους δουλειάς, για μαζικά, επαναλαμβανόμενα τεστ στους εργαζόμενους στην Υγεία και την Πρόνοια, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ), στην Εστίαση, στον Τουρισμό, στο Εμπόριο, αλλά και στους μεγάλους χώρους δουλειάς (εργοστάσια κ.λπ.), για κατεπείγουσες προσλήψεις στα ΜΜΜ ώστε να αυξηθούν τα δρομολόγια και να μειωθεί ο συγχρωτισμός, με ταυτόχρονη μείωση στην πληρότητα των πλοίων και των αεροπλάνων, με μείωση της τιμής των εισιτηρίων, και να μην υπάρξει καμία απόλυση.

Μαζικές εξορμήσεις πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή και στη Βόρεια Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα, στα διόδια των Μαλγάρων αλλά και στον κόμβο Αεροδρομίου το κάλεσμα του Κόμματος μετέφεραν σε χιλιάδες οδηγούς οι Τομεακές Οργανώσεις Δυτικής και Ανατολικής Θεσσαλονίκης.


Ραφήνα
Ραφήνα

{Λιμάνι Πειραιά}
{Λιμάνι Πειραιά}

Λιμάνι Πειραιά
Λιμάνι Πειραιά

Διόδια Ελευσίνας
Διόδια Ελευσίνας
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να παρθούν άμεσα μέτρα ενάντια στο συνωστισμό στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς(2020-08-27 00:00:00.0)
Πλατιά εξόρμηση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην Αττική(2020-08-22 00:00:00.0)
Σε θέση μάχης οι Οργανώσεις του Κόμματος(2015-08-25 00:00:00.0)
Μαζικές εξορμήσεις της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ(2015-08-11 00:00:00.0)
Εξόρμηση για το δικαίωμα στις φθηνές λαϊκές διακοπές(2011-07-28 00:00:00.0)
Δικαίωμα των νέων και της λαϊκής οικογένειας οι διακοπές(2007-07-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ