Παρασκευή 19 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ»
Σημασία έχει το περιεχόμενο των εκδηλώσεων, τονίζει το ΚΚΕ

Μια πρώτη συζήτηση για τις προπαρασκευαστικές ενέργειες που αφορούν στη διοργάνωση των εκδηλώσεων που θα γίνουν σε Ελλάδα και εξωτερικό για τα «200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση», έγινε χτες στην αρμόδια Επιτροπή Ελληνισμού και Διασποράς της Βουλής.

Ο γενικός γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού Γ. Χρυσουλάκης αναφέρθηκε στους άξονες δράσεων, όπως είναι οι εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί με τον Δήμο Υδρας (ιστορικές αναπαραστάσεις, εκθέσεις, αφιερώματα), η προώθηση καμπάνιας στο εξωτερικό την οποία έχει αναλάβει η Τράπεζα Πειραιώς. Η διοργάνωση 11 ημερίδων, με κοινή θεματική «Τα 200 χρόνια Ελληνικού Κράτους, απολογισμοί και προοπτικές», πλωτό περίπλου με ιστιοφόρο, το οποίο θα διαπλεύσει το Αιγαίο, περνώντας από 19 ιστορικά νησιά όπως Αίγινα, Υδρα, Σπέτσες, Χίος, Ψαρά με τελικό προορισμό το Καστελόριζο κ.α.

Στη συζήτηση συμμετείχε η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γ. Αγγελοπούλου - Δασκαλάκη, η οποία αναφέρθηκε στη συνεργασία που αναπτύσσεται όσον αφορά τις εκδηλώσεις με τους συλλόγους των ομογενών κ.ά. Απόψεις κατατέθηκαν ακόμα με τηλεδιάσκεψη από εκπροσώπους της Εκτελεστικής Επιτροπής της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ενωσης Ελληνισμού και της Εκτελεστικής Γραμματείας του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής ανέδειξε ότι αυτό που ενδιαφέρει ιδιαίτερα το Κόμμα είναι «το περιεχόμενο των εκδηλώσεων», σημειώνοντας πως αυτό «εξαρτάται πάρα πολύ - για να μην πω αποκλειστικά - από την οπτική γωνία από την οποία εξετάζει κανείς τα ιστορικά γεγονότα». Πρόσθεσε ότι η οπτική του ΚΚΕ είναι «ταξική ματιά στα γεγονότα. Ετσι κι αλλιώς δεν υπάρχουν αταξικές κοινωνίες, είναι χωρισμένες οι κοινωνίες σε τάξεις. Χωρισμένη ήταν και πριν από 200 χρόνια».

Θύμισε ακόμα ότι το ΚΚΕ προγραμματίζει αρκετές εκδηλώσεις, που θα γίνουν το επόμενο διάστημα, ενώ θα είχαν γίνει ήδη ορισμένες αν δεν είχαν μεσολαβήσει τα μέτρα λόγω πανδημίας.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org