Παρασκευή 19 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Μίλησε με τους Παλαιστίνιους... στο τηλέφωνο!

Σε ένα όργιο υποκρισίας, ο Κυρ. Μητσοτάκης είχε χτες τηλεφωνική επικοινωνία με τον Παλαιστίνιο πρωθυπουργό Μοχάμεντ Στάγιεχ, αφού πρώτα επέστρεψε από την επίσημη επίσκεψή του στο Ισραήλ, περνώντας στην Ιστορία ως ο πρώτος Ελληνας πρωθυπουργός που επισκέφτηκε τη χώρα και απέφυγε να μεταβεί στα ελεύθερα παλαιστινιακά εδάφη και να συναντηθεί με την Παλαιστινιακή Αρχή, την ώρα μάλιστα που προωθείται το κατάπτυστο σχέδιο των ΗΠΑ για την επέκταση των εποικισμών.

Σύμφωνα με το Μαξίμου, στη συνομιλία «επιβεβαιώθηκαν οι μακροχρόνιοι δεσμοί φιλίας μεταξύ του ελληνικού και παλαιστινιακού λαού και συζητήθηκαν οι προοπτικές ενίσχυσης των διμερών σχέσεων», ο δε Κυρ. Μητσοτάκης «εξήρε ιδιαίτερα τη θετική συνεισφορά στην ελληνική κοινωνία της παλαιστινιακής κοινότητας, που ζει και εργάζεται εδώ και δεκαετίες στη χώρα μας». Συζήτησαν επίσης «τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, με έμφαση στην Ανατολική Μεσόγειο και την κλιμάκωση της τουρκικής παραβατικότητας, καθώς και στα επόμενα βήματα στη Διαδικασία Επίλυσης του Μεσανατολικού». Στο πλαίσιο αυτό, ο πρωθυπουργός «επανέλαβε τις πάγιες θέσεις της Ελλάδας, που αποτελούν και θέσεις της ΕΕ, υπέρ της λύσης των δύο κρατών, που θα συμβιώνουν ειρηνικά, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο και με τις Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών».

Θυμίζουμε βέβαια ότι στην Κοινή Δήλωση που υπέγραψαν οι δύο πλευρές, στην επίσκεψή του στο Ισραήλ, εξισώνοντας ξετσίπωτα τον θύτη με το θύμα, σημειώνεται: «Επαναβεβαιώνουμε έντονα το δικαίωμα του Ισραήλ να ζει με ασφάλεια και ειρηνική συνύπαρξη με όλους τους γείτονές του, συμπεριλαμβανομένων των Παλαιστινίων. Αντιτασσόμαστε σθεναρά στις εκκλήσεις για καταστροφή του κράτους του Ισραήλ, καθώς και στις απόπειρες αμφισβήτησης ή υπονόμευσης του δικαιώματος του Ισραήλ στην ασφάλεια».

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση της ΝΔ, στα βήματα και της προηγούμενης του ΣΥΡΙΖΑ, αρνείται μέχρι και σήμερα να υλοποιήσει την ομόφωνη απόφαση της Βουλής για αναγνώριση του Παλαιστινιακού Κράτους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ