Παρασκευή 19 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πάγια θέση του ΚΚΕ η προστασία και η προβολή των αιτημάτων του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και των στρατευμένων νέων

Στο Τελωνείο των Καστανιών
Στο Τελωνείο των Καστανιών
Το Φυλάκιο 1 στις Καστανιές, ένα προκεχωρημένο φυλάκιο που καθημερινά δίνει τη μάχη του στην ακριτική περιοχή του Εβρου, επισκέφτηκε το μεσημέρι της Πέμπτης ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Συνομίλησε με το προσωπικό του φυλακίου, ενώ ενημερώθηκε από τον Διοικητή της 16ης Μεραρχίας Πεζικού, υποστράτηγο Ιωάννη Βασιλάκη και τον Διοικητή της 3ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας «Ρίμινι», Ταξίαρχο Θεόδωρο Χατζηγεωργίου.

Στο πέρασμά του σταμάτησε στο Τελωνείο των Καστανιών και συνομίλησε με τον προϊστάμενο του Τελωνείου, Αρ. Ζιζίκα, και ενημερώθηκε για τη λειτουργία του.

Σε δήλωσή του, ο Δ. Κουτσούμπας τόνισε: «Είχαμε τη δυνατότητα να επισκεφθούμε το φυλάκιο εδώ στις Καστανιές, ένα προκεχωρημένο φυλάκιο που δίνει καθημερινά τη μάχη σε αυτή την ακριτική περιοχή. Δεν είναι μόνο συμβολική η επίσκεψή μας, είναι και ουσιαστική, γιατί θέλουμε να τιμήσουμε, μέσα από την επίσκεψή μας και τη συζήτηση με τους στρατευμένους νέους της πατρίδας μας και το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, την πάλη του ελληνικού λαού για την προάσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας, για την υπεράσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, για να ζήσουμε ειρηνικά, με φιλία με όλους τους γειτονικούς λαούς, ενάντια στις επεμβάσεις και τους πολέμους. Και φυσικά σ' αυτό το πλαίσιο θα πρέπει να σταματήσει η εργαλειοποίηση των προσφύγων, των μεταναστών, από τη μεριά της κυβέρνησης του Ερντογάν και την πίεση που ασκεί στην περιοχή κάτω από το φόντο και της απαράδεκτης Συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας, αλλά και το ρόλο των Αμερικανών, του ΝΑΤΟ, άλλων τέτοιων δυνάμεων στην περιοχή που προκαλούν πολέμους, ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και γεμίζουν τη χώρα με αμερικανικές βάσεις θανάτου.

Από την επίσκεψη στο Φυλάκιο 1
Από την επίσκεψη στο Φυλάκιο 1
Εμείς, ξέρετε, έχουμε ως πάγια θέση την προστασία και την προβολή των αιτημάτων των ανθρώπων που εργάζονται στις Ενοπλες Δυνάμεις, του μόνιμου προσωπικού, αλλά και των στρατευμένων νέων, των εφέδρων της πατρίδας μας, τα οποία είναι παιδιά του ελληνικού λαού. Γι' αυτό έχουμε κάνει αλλεπάλληλες Ερωτήσεις, παρεμβάσεις, ασκούμε πίεση στην κυβέρνηση και με τον κοινοβουλευτικό έλεγχο στη Βουλή - ιδιαίτερα τον τελευταίο χρόνο - για τα ζητήματα που αφορούν εδώ την περιοχή του Εβρου και τα προβλήματά τους. Εχουμε επίσης ως πάγια θέση ότι τα δικαιώματα δεν σταματούν έξω από τις πύλες του στρατοπέδου, αλλά υπάρχουν και μέσα, γι' αυτό ο στρατευμένος νέος έχει δικαίωμα στη συνεχή ενημέρωση για τις εξελίξεις, στις πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες και στην ανθρώπινη διαβίωση, διατροφή, ένδυση. Και βεβαίως να μπορεί να αναπτύξει τις σχέσεις του με τη διοίκηση, τους μόνιμους, το προσωπικό, έτσι ώστε να μπορεί να παίζει αποφασιστικά το ρόλο του στην προάσπιση της εδαφικής ακεραιότητας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, που είναι και το βασικό καθήκον του».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org