Σάββατο 30 Μάη 2020 - Κυριακή 31 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
EΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
Το ΚΚΕ θα συνεχίσει να στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων

Απαντητική επιστολή προς την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών

Απαντητική επιστολή προς την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ ), η οποία με ανοιχτή επιστολή επιτίθεται στο ΚΚΕ επειδή στήριξε το δικαίωμα των στρατιωτικών να συγκροτούν πρωτοβάθμια σωματεία, έχει σχέσεις με τις Ενώσεις των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και την ΠΟΕΣ, στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματά τους, απέστειλε η Επιτροπή της ΚΕ του ΚΚΕ για τις Ενοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας.

Η επιστολή έχει ως εξής:

«Οπως είναι γνωστό, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ), καθώς και τα αιτήματα που διατυπώνονται μέσω της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ), αλλά και των πρωτοβάθμιων Σωματείων που ανήκουν σε αυτήν.

Είναι αναφαίρετο δικαίωμα των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων να συγκροτούν πρωτοβάθμια Σωματεία, όπως αυτό καθορίζεται απ' τον Ν. 1264/1982 για το συνδικαλιστικό κίνημα καθώς και από την ισχύουσα νομοθεσία, όπως αυτή διαμορφώθηκε μετά από τη γνωστή τροπολογία που κατέθεσε τον Απρίλη του 2019 το ΚΚΕ και έγινε αποδεκτή από την πλειοψηφία του Κοινοβουλίου.

Αυτή η τροπολογία που υπερψηφίστηκε από την πλειοψηφία του ελληνικού Κοινοβουλίου χαρακτηρίζεται από την ΠΟΜΕΝΣ "ντροπολογία". Νομίζουμε ότι ο κάθε άνθρωπος καλής θέλησης, αλλά και το κάθε στέλεχος των ΕΔ, δεν πρόκειται να αποδεχτεί αυτή τη φρασεολογία, δηλαδή ένας νόμος του Κοινοβουλίου να χαρακτηρίζεται "ντροπολογία" του ΚΚΕ.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας τονίζει ότι θα συνεχίσει να έχει σχέσεις με τις Ενώσεις των στελεχών των ΕΔ και την ΠΟΕΣ, στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματά τους.

Κριτήριο για το ποιους στηρίζει το Κόμμα μας δεν είναι το πότε ιδρύθηκε η κάθε Ενωση ή Ομοσπονδία. Στην προκειμένη περίπτωση, το ΚΚΕ αναπτύσσει σχέσεις με την κάθε συνδικαλιστική οργάνωση, όπως η ΠΟΕΣ και οι Ενώσεις - μέλη της, η οποία παλεύει για να λυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα στελέχη των ΕΔ και οι οικογένειές τους, χωρίς να έχουν αυτές οι Ενώσεις καμία σχέση με αντιδραστικές και ναζί - φασιστικές θεωρίες και οργανώσεις. Αντίθετα, κάτι που κάνει και η μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας, πρέπει άμεσα να τους απομονώσουν.

Η Επιτροπή της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ για τις Ενοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ