Παρασκευή 22 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΟΔΗΓΩΝ ΤΑΞΙ
Μαζική κινητοποίηση στο υπουργείο Μεταφορών

Μαζική κινητοποίηση με οχήματα στο υπουργείο Μεταφορών πραγματοποίησαν χτες αυτοαπασχολούμενοι και οδηγοί ταξί, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των Επιτροπών Αγώνα για τη διεκδίκηση μέτρων ουσιαστικής στήριξης του κλάδου.

Στην κινητοποίηση παρευρέθηκε ο Θανάσης Καλαμπαλίκης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ).

Αρχικά έγινε προσυγκέντρωση έξω από το Νοσοκομείο «Σωτηρία» και ακολούθησε αυτοκινητοπομπή ταξί μέχρι το υπουργείο. Εκεί, αντιπροσωπεία των Επιτροπών Αγώνα συναντήθηκε με εκπρόσωπο του υπουργείου, στον οποίο κατέθεσε υπόμνημα με τα αιτήματά τους.

Μεταξύ άλλων διεκδικούν: Να διατεθούν δωρεάν από το κράτος όλα τα ατομικά μέσα προφύλαξης, με ευθύνη των σωματείων. Να γίνεται τακτικός δωρεάν έλεγχος με τεστ κορονοϊού για όλους τους αυτοκινητιστές. Να χορηγηθεί άμεσα το επίδομα των 800 ευρώ σε όσους δεν το έχουν πάρει, ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας που έχουν. Να δοθεί επιπλέον επίδομα 535 ευρώ για το Μάη, αφού εξακολουθεί να υπάρχει τεράστια πτώση του τζίρου λόγω του περιορισμού των μετακινήσεων. Να μειωθεί το κόστος του πετρελαίου κίνησης με μείωση των φόρων.

Από τη μεριά του, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Μεταφορών δεσμεύτηκε μόνο ότι θα μεταφέρει τα αιτήματα στο υπουργείο Οικονομικών.

Από τη μαζική αυτοκινητοπομπή και τη συγκέντρωση έξω από το υπουργείο
Από τη μαζική αυτοκινητοπομπή και τη συγκέντρωση έξω από το υπουργείο
Μετά τη συνάντηση, η αντιπροσωπεία ενημέρωσε τους συγκεντρωμένους και αποφάσισαν να προχωρήσουν σε νέα κινητοποίηση στα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας μέχρι τα τέλη Μάη, αφού πρώτα ενημερώσουν τους συναδέλφους και αναδείξουν την ανάγκη για ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σε ετοιμότητα για νέες κινητοποιήσεις(25/9/2020)
Διαμαρτυρία για τα προβλήματα των ναυτεργατών(21/5/2020)
Πολύμορφες αγωνιστικές πρωτοβουλίες στο πλαίσιο της μέρας δράσης για την Υγεία(24/5/2018)
Αύριο η κινητοποίηση για την ανεργία(24/10/2012)
Εντείνεται η δράση για την προστασία των ανέργων(20/10/2012)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org