Παρασκευή 22 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συσκέψεις για τις εργαζόμενες στην καθαριότητα των σχολείων

Το Σωματείο Καθαριστριών - Καθαριστών Πειραιά και η Επιτροπή Αγώνα Καθαριστριών Δημόσιων Σχολείων Δήμου Αθήνας καλούν σωματεία και εργαζόμενους σε σύσκεψη την Κυριακή 24/5, στις 11 π.μ., στην αίθουσα του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας (Αγ. Φιλοθέης 5Β, πλ. Μητροπόλεως).

«Μετά από παρεμβάσεις σε δήμους, σχολικές επιτροπές και στο υπουργείο Εσωτερικών, συνεχίζουμε τον αγώνα μας με επίκεντρο το δίκαιο αίτημα για μονιμοποίηση των συμβασιούχων καθαριστριών στα δημόσια σχολεία, για την κάλυψη των τεράστιων κενών με νέες προσλήψεις (...) Εδώ και τώρα η κυβέρνηση να δώσει λύση στο κρίσιμο ζήτημα της καθαριότητας των σχολείων», αναφέρουν το Σωματείο και η Επιτροπή στο κάλεσμά τους.

Εργαζόμενοι στην καθαριότητα, σύλλογοι εκπαιδευτικών και σύλλογοι γονέων διεκδικούν: Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων καθαριστριών χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Κατάργηση των πρόσφατων Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου. Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού καθαριότητας για ασφαλή και καθαρά σχολεία. Αυξημένα μέτρα ατομικής προστασίας για όλη τη σχολική κοινότητα. Να μην τολμήσει η κυβέρνηση να φέρει εργολαβικά - «δουλεμπορικά» συνεργεία στα σχολεία.

  • Σε σύσκεψη καλεί τους εργαζόμενους στην καθαριότητα των σχολείων και ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων, την Τρίτη 26/5, στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο.

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org