Παρασκευή 22 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΛΑΡΚΟ
Καθολική συμμετοχή στη νέα απεργία ενάντια στο διαλυτικό σχέδιο της κυβέρνησης

Με αλλεπάλληλες κινητοποιήσεις οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ συνεχίζουν τον δίκαιο αγώνα τους (φωτ. από την πρόσφατη κατάληψη στα γραφεία της διοίκησης του εργοστασίου στη Λάρυμνα)
Με αλλεπάλληλες κινητοποιήσεις οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ συνεχίζουν τον δίκαιο αγώνα τους (φωτ. από την πρόσφατη κατάληψη στα γραφεία της διοίκησης του εργοστασίου στη Λάρυμνα)
Με καθολική συμμετοχή των εργαζομένων στο σύνολο των εγκαταστάσεων της εταιρείας πραγματοποιήθηκε και η χτεσινή 24ωρη απεργία στη ΛΑΡΚΟ, παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης και του ειδικού εκκαθαριστή να διασπάσουν την ενότητα των εργαζομένων και να συκοφαντήσουν τον δίκαιο αγώνα τους.

Δίνοντας συνέχεια στις πολύμορφες αγωνιστικές κινητοποιήσεις που έχουν ξεκινήσει εδώ και πέντε μήνες, οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ έδειξαν για μια ακόμη φορά την αποφασιστικότητά τους να αγωνιστούν ενάντια στους διαλυτικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης, που απαξιώνουν περαιτέρω την εταιρεία και την οδηγούν είτε στο κλείσιμο είτε στο ξεπούλημα. Εδειξαν την αποφασιστικότητά τους να παλέψουν ενάντια στις πολιτικές που διαλύουν τις ζωές τους, που καταργούν δικαιώματα που αποκτήθηκαν με αγώνα, που τους οδηγούν στην ανεργία ή στη μισοδουλειά χωρίς δικαιώματα, που οδηγούν στο μαρασμό τις τοπικές κοινωνίες των περιοχών όπου δραστηριοποιείται η εταιρεία.

Την ίδια στιγμή, μέσα από την ενότητα και την προσήλωση στις αποφάσεις και τα αιτήματα των Γενικών Συνελεύσεων, οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ έστειλαν την απάντησή τους στην κυβέρνηση και τον ειδικό εκκαθαριστή για την εξελισσόμενη επιχείρηση συκοφάντησης του αγώνα και της εργασίας τους. Μια άθλια συκοφαντική επίθεση που επιχειρεί να υπονομεύσει την εργατική - λαϊκή αλληλεγγύη που έχει εκφραστεί όλο αυτό το διάστημα στον αγώνα των εργαζομένων, που επενδύει στη σκανδαλολογία και επιχειρεί να φορτώσει στις πλάτες των εκατοντάδων εργατών της ΛΑΡΚΟ τις ευθύνες των κυβερνήσεων και των διοικήσεων που διόρισαν, προκειμένου να συσκοτιστούν οι πραγματικές αιτίες που οδήγησαν την εταιρεία στο σημερινό οριακό σημείο και να γίνει πιο εύκολη η εφαρμογή των αντεργατικών και αντιλαϊκών σχεδιασμών.

...και στις απόπειρες διάσπασης της ενότητας των εργαζομένων

Η σημασία της χτεσινής επιτυχημένης απεργίας μάλιστα καθίσταται ακόμα πιο μεγάλη, καθώς η κυβέρνηση και ο ειδικός εκκαθαριστής, στις άθλιες μεθοδεύσεις τους, χρησιμοποιούν την τακτική του «καρότου και του μαστίγιου». Από τη μία επιτίθενται στους εργαζόμενους, τους συκοφαντούν και επιχειρούν να τους διασπάσουν, και από την άλλη, προσπαθούν να τους κατευνάσουν τάζοντάς τους ότι δήθεν «θα ξαναδούν» ορισμένα από τα μέτρα που πετσοκόβουν μισθούς και δικαιώματα. Τη δουλειά αυτή, μάλιστα, έχουν αναλάβει και ελάχιστοι εργαζόμενοι, πρόθυμα «παπαγαλάκια» της κυβέρνησης, που επιδιώκουν να λειτουργήσουν ως απεργοσπαστικός μηχανισμός, να σκορπίσουν απαισιοδοξία και να παίξουν τον «δούρειο ίππο» στην προσπάθεια διάσπασης της ενότητας των εργαζομένων, χωρίς μέχρι τώρα να το έχουν καταφέρει.

Χαρακτηριστική είναι η προσπάθεια που έγινε το προηγούμενο διάστημα να διασπαστούν οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της Λάρυμνας και στα μεταλλεία. Μια προσπάθεια που όχι μόνο δεν επέφερε αποτέλεσμα, αλλά αντίθετα συσπείρωσε ακόμη περισσότερο τους εργαζόμενους.

Σε σχετική ανακοίνωσή του, το Σωματείο Εργαζομένων στα μεταλλεία της Εύβοιας σημειώνει αναφορικά με τον απεργιακό συντονισμό των σωματείων της ΛΑΡΚΟ: «Με τη συμμετοχή μας δείχνουμε ότι οι εργαζόμενοι είναι ενωμένοι και όσο κι αν θέλουν κάποιοι να μας διχάσουν δεν θα το καταφέρουν. Η ΛΑΡΚΟ είναι μία και τα προβλήματα αφορούν όλους εργαζόμενους από όλα τα εργοτάξια».

Στήριγμα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στον αγώνα που δίνουν όλο αυτό το διάστημα, αλλά και στην επίθεση που δέχονται, είναι η πλατιά εργατική - λαϊκή αλληλεγγύη, που καθημερινά αποκτά όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις, ξεπερνώντας τα όρια των τοπικών κοινωνιών και της χώρας και αποκτώντας διεθνή χαρακτηριστικά, με μηνύματα συμπαράστασης και αλληλεγγύης να καταφτάνουν από εργαζόμενους και συνδικάτα του εξωτερικού.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εξι σχήματα στον διαγωνισμό για τη ΛΑΡΚΟ και τα μεταλλεία(2/2/2021)
Ετοιμάζουν τη 48ωρη απεργία που ξεκινάει ανήμερα την 1η Μάη(30/4/2020)
Αποφασισμένοι να συνεχίσουν με πείσμα τον αγώνα(25/4/2020)
Αγώνας, δεν υπάρχει άλλος δρόμος!(16/4/2020)
Αθλιες μεθοδεύσεις στις πλάτες εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων(14/3/2020)
Νέες κινητοποιήσεις προγραμματίζουν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ(28/2/2020)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org