Παρασκευή 22 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Τα τελευταία στοιχεία για την πανδημία στη χώρα

Αλλα 3 επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορονοϊού ανακοίνωσε χτες το υπουργείο Υγείας, ανεβάζοντας το σύνολο σε 2.853, εκ των οποίων το 55% είναι άνδρες. Μέχρι στιγμής έχουν ελεγχθεί 144.078 κλινικά δείγματα.

21 άνθρωποι είναι διασωληνωμένοι, με διάμεση ηλικία τα 72 έτη, εκ των οποίων οι 8 είναι γυναίκες και το 95,2% έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα. 98 άνθρωποι έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Δύο ακόμα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, οπότε το σύνολο των θανόντων είναι 168, με μέση ηλικία τα 76 έτη, ενώ το 94% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία άνω των 75 ετών.

Κάλπικη εικόνα ενίσχυσης των μονάδων Υγείας στα νησιά

Στο μεταξύ, την ώρα που η κυβέρνηση υπηρετώντας το κεφάλαιο ουσιαστικά καταργεί τα υγειονομικά πρωτόκολλα σε ό,τι αφορά τον Τουρισμό, ο υφυπουργός Υγείας Β. Κοντοζαμάνης ισχυρίστηκε ότι το άνοιγμα της τουριστικής αγοράς γίνεται «με όρους απόλυτης ασφάλειας». Κάνοντας λόγο για «επιχειρησιακή ετοιμότητα στην αντιμετώπιση κρουσμάτων και τις διακομιδές ασθενών» από τις διάφορες τουριστικές περιοχές της χώρας, επανέλαβε το κάλπικο αφήγημα της «ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος Υγείας», αναφέροντας ότι «η Κρήτη ενισχύθηκε με 400, τα νησιά του Αιγαίου με 200, στο Ιόνιο 70 άτομα».

Κι αυτό ενώ πάνω από το 50% των οργανικών θέσεων στα νοσοκομεία σε νησιά είναι κενές, κρεβάτια ΜΕΘ υπάρχουν μόνο για δείγμα, τα περισσότερα νησιά δεν διαθέτουν καν, ενώ τα Κέντρα Υγείας είναι αποδεκατισμένα από ιατρικές ειδικότητες, εξοπλισμό, κρεβάτια...

Σε ό,τι αφορά το άνοιγμα στις Πρωτοβάθμιες και Δευτεροβάθμιες εκπαιδευτικές δομές για ΑμεΑ, τη Δευτέρα θα εισηγηθεί η αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Υγείας, ενώ τις επόμενες μέρες θα γίνουν αντίστοιχες ανακοινώσεις για τις κατασκηνώσεις κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ