Τετάρτη 20 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΣΝΑΪΝΤΕΡ ΕΛΕΚΤΡΙΚ»
Συνεχίζουν τον αγώνα οι εργαζόμενοι

Από τη στάση εργασίας την περασμένη Δευτέρα
Από τη στάση εργασίας την περασμένη Δευτέρα
Με καθολική συμμετοχή στην τρίωρη στάση εργασίας που αποφάσισαν στην προηγούμενη Γενική Συνέλευση, συνέχισαν οι εργαζόμενοι της «ΣΝΑΪΝΤΕΡ ΕΛΕΚΤΡΙΚ» τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στην απόφαση της εργοδοσίας να κλείσει το εργοστάσιο στα Οινόφυτα Βοιωτίας, με καταληκτική ημερομηνία την 31η Οκτώβρη, πετώντας στο δρόμο πάνω από 100 οικογένειες.

Μετά το αρχικό «μούδιασμα» από την κοινοποίηση της απόφασης του πολυεθνικού ομίλου να βάλει λουκέτο στο εργοστάσιο, ύστερα από περίπου 50 χρόνια λειτουργίας και αλλεπάλληλες συμβάσεις με το Ελληνικό Δημόσιο και τη ΔΕΗ, με τεράστιους τζίρους κάθε χρόνο, οι εργαζόμενοι οργανώνουν τον αγώνα τους, συσπειρωμένοι στο Σωματείο τους, διεκδικώντας τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης, το ΔΣ του επιχειρησιακού Σωματείου είχε νέα συνάντηση με τη διοίκηση του εργοστασίου, την οποία ενημέρωσε σχετικά με τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης και τις θέσεις των εργαζομένων πάνω στις προτάσεις της εργοδοσίας για «οικειοθελή αποχώρηση» ή απόλυση, που σύμφωνα με την εργοδοσία θα πρέπει να καταληχτούν μέχρι τις 8 Ιούνη. Οι δύο πλευρές θα έχουν νέα συνάντηση το μεσημέρι της Παρασκευής.

Στο χώρο του εργοστασίου, μετά και την Ερώτηση που κατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή σχετικά με τις εξελίξεις στη «ΣΝΑΪΝΤΕΡ ΕΛΕΚΤΡΙΚ», βρέθηκε το πρωί της Τρίτης κλιμάκιο της Επιθεώρησης Εργασίας και συναντήθηκε με τη διοίκηση του εργοστασίου. Αύριο, Πέμπτη, στις 11 το πρωί, θα επισκεφτεί το εργοστάσιο ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ