Τετάρτη 20 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Περιοδεία στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη

Να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι ξανά την κρίση, με αφορμή την πανδημία, κάλεσε ο Βαγγέλης Μαρούπας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της ΤΟ Πειραιά του Κόμματος, μιλώντας το πρωί χτες σε συγκέντρωση εργαζομένων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης στο Πέραμα.

Ο Β. Μαρούπας αναφέρθηκε στην ανάγκη οργάνωσης του αγώνα για να μην περάσουν τα αντεργατικά μέτρα κυβέρνησης και εργοδοσίας στο όνομα της πανδημίας, καλώντας τους εργαζόμενους να μη δείξουν καμία εμπιστοσύνη στις πολιτικές που από τη μια δίνουν «ζεστό» χρήμα και κίνητρα στο κεφάλαιο και από την άλλη επιτίθενται εκ νέου στο εισόδημα και στα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα.

Εστίασε επίσης στην κατάσταση που επικρατεί στο δημόσιο σύστημα Υγείας (ελλείψεις, υποχρηματοδότηση κ.λπ.), ενόψει μάλιστα και ενός ενδεχόμενου δεύτερου κύματος του κορονοϊού, τονίζοντας τη σημασία διεκδίκησης μέτρων ουσιαστικής προστασίας εργαζομένων, λαϊκών στρωμάτων και υγειονομικών. Στάθηκε ακόμα στις πολλές αγωνιστικές πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις του ΚΚΕ για την οργάνωση της πάλης και μέσα στις συνθήκες της πανδημίας.

Ο Β. Μαρούπας αναφέρθηκε στις εξελίξεις στο λιμάνι του Πειραιά και στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη στο Πέραμα, καλώντας τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα να μη στοιχηθούν πίσω από τα επιχειρηματικά και γεωπολιτικά συμφέροντα που διαγκωνίζονται για την απόκτηση και τον έλεγχο της ναυπηγικής δραστηριότητας και των υποδομών. Ανέδειξε τέλος τις διαχρονικές ευθύνες των κυβερνήσεων και της σημερινής για την κατάσταση στο λιμάνι.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ