Τετάρτη 20 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟ
Μέρα δράσης ενάντια στην τηλεργασία

Μέρα δράσης με βασικό αίτημα να σταματήσει το καθεστώς της τηλεργασίας και να επιστρέψουν οι εργαζόμενοι στις θέσεις τους οργανώνει την Τρίτη 26/5 το Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικού Αττικής.

Για τη μέρα εκείνη έχει κηρύξει στάση εργασίας (5 μ.μ. έως 8 μ.μ.) και καλεί σε κινητοποίηση έξω από τη Βουλή στις 6 μ.μ.

Το Σωματείο καλεί σε οργάνωση της πάλης ενάντια στα αντεργατικά «έκτακτα» μέτρα που ήρθαν για να μείνουν, «όπως αυτό της τηλεργασίας, της μετακίνησης των εργαζομένων από εταιρεία σε εταιρεία χωρίς καμία διασφάλιση των δικαιωμάτων τους». Αναδεικνύει και καταγγέλλει τα σχέδια των τραπεζιτών για νέα μείωση του αριθμού των εργαζομένων, ενώ επισημαίνει ότι «είναι προ των πυλών η απληρωσιά, η εκ περιτροπής εργασία και οι απολύσεις».

Ειδικά για την τηλεργασία αναφέρεται συνοπτικά στις επιπτώσεις της, όπως είναι η μετατροπή του σπιτιού σε χώρο δουλειάς, χωρίς τον αναγκαίο εξοπλισμό, χωρίς όρια μεταξύ προσωπικού και εργάσιμου χρόνου, με απλήρωτες υπερωρίες, δουλειά τις βραδινές ώρες και Σαββατοκύριακα.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org