Τετάρτη 20 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ - ΤΟΥΡΙΣΜΟ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
Αγωνιστικές πρωτοβουλίες για να μη μείνει κανείς εργαζόμενος στον κλάδο χωρίς εισόδημα

Συλλαλητήριο στις 28 Μάη στην Αθήνα, κινητοποιήσεις σε τουριστικές περιοχές όλης της χώρας

Από τη χτεσινή συνέλευση των εργαζομένων στο «Athens Marriot»
Από τη χτεσινή συνέλευση των εργαζομένων στο «Athens Marriot»
Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, την Πέμπτη 28/5, στις 11 π.μ., οργανώνουν το Συνδικάτο Εργαζομένων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής μαζί με τα επιχειρησιακά σωματεία σε ξενοδοχεία και εστιατόρια. Η πρωτοβουλία, που ανακοινώθηκε σε παρέμβαση - συνέντευξη Τύπου των Συνδικάτων το περασμένο Σάββατο, έχει στο επίκεντρό της τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων, κόντρα στην προσπάθεια εργοδοσίας και κυβέρνησης να φορτώσουν στις πλάτες τους τα βάρη της νέας κρίσης.

«Πληρώσαμε πολλά, δεν θα πληρώσουμε ξανά! Δεν θα θυσιαστούμε για άλλη μια φορά για τα κέρδη της μεγαλοεργοδοσίας!», τονίζει το κλαδικό Συνδικάτο στην ανακοίνωσή του και καλεί σε αγώνα για «να διασφαλιστεί με ευθύνη του κράτους και των εργοδοτών το εισόδημα όλων των εργαζομένων του κλάδου μας, ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας», για «να επαναπροσληφθούν όλοι οι εργαζόμενοι του κλάδου, όπως προβλέπουν οι Συλλογικές μας Συμβάσεις».

Τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο στις 28/5 αποφάσισαν ομόφωνα στη χτεσινή Γενική Συνέλευση του επιχειρησιακού τους σωματείου οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου «Athens Marriot». Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκε και ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, εργαζόμενος επί σειρά ετών στον κλάδο, ο οποίος μιλώντας στους εργαζόμενους, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι το ΚΚΕ στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων και των σωματείων, τον οποίο χαρακτήρισε αγώνα ζωής. Αναφέρθηκε εκτενώς στους αντεργατικούς σχεδιασμούς κυβέρνησης και εργοδοσίας για το χτύπημα των Συλλογικών Συμβάσεων, καλώντας τους εργαζόμενους να μην επιτρέψουν να υλοποιηθούν.

Προετοιμάζοντας το συλλαλητήριο, τα Παραρτήματα του κλαδικού Συνδικάτου προχωρούν σε παρεμβάσεις - κινητοποιήσεις στις 22/5 στον Πειραιά, στις 23/5 σε Περιστέρι, Γλυφάδα και Νέα Φιλαδέλφεια. Στις 25/5, μέρα που θα ανοίξουν τα εστιατόρια, θα γίνουν μαζικές εξορμήσεις στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Επίσης, σε Γενική Συνέλευση αύριο Πέμπτη καλεί το Σωματείο Εργαζομένων στην επιχείρηση «ΣΕΛΕΚΤ ΣΕΡΒΙΣ ΠΑΡΤΝΕΡ» στην Αττική.

Κινητοποιήσεις σε νησιά και τουριστικές περιοχές

Κινητοποιήσεις για τις θέσεις εργασίας και τα δικαιώματα των χιλιάδων εποχικών εργαζομένων στον Τουρισμό οργανώνουν Σωματεία και Επιτροπές Αγώνα σε τουριστικές περιοχές της χώρας, με αφορμή τις καταληκτικές ημερομηνίες για τις επαναπροσλήψεις. Στο πλευρό των εργαζομένων παίρνουν θέση σωματεία από άλλους κλάδους και μαζικοί φορείς, στηρίζοντας τα αιτήματά τους.

-- Στα Χανιά, η Επιτροπή Αγώνα Ξενοδοχοϋπαλλήλων, ο Σύνδεσμος Εργαζομένων Εστιατορίων - Μαγείρων και το Σωματείο Διανομέων (Delivery) συμμετέχουν στην κινητοποίηση που οργανώνει σήμερα το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων, στις 10 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο.

-- Η Επιτροπή Αγώνα Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Ρεθύμνου καλεί σήμερα στην κινητοποίηση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων, στις 10 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο, ενώ στις 25/5 οργανώνει συγκέντρωση στην Ενωση Ξενοδόχων και στις 28/5 πικετοφορία στο κέντρο της πόλης.

-- Στο Ηράκλειο η Επιτροπή Αγώνα στον Επισιτισμό - Τουρισμό καλεί όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση που αποφασίστηκε από το ΔΣ του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων, σήμερα, καταληκτική ημερομηνία επαναπρόσληψης των εποχικών ξενοδοχοϋπαλλήλων, στις 10.30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο.

-- Στο Λασίθι, το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων - Συναφών Επαγγελμάτων «ΤΑΛΩΣ» καλεί σε κινητοποίηση τη Δευτέρα 25/5, στις 11 π.μ., στα γραφεία της Ενωσης Ξενοδόχων (Δημοκρατίας 20).

-- Στη Ρόδο, τα επιχειρησιακά Σωματεία Εργαζομένων στα ξενοδοχεία «Amilia Mare» - «Paradise Village» του ομίλου «Aldemar», «Sheraton» και «Mira Mare» συμμετέχουν στην κινητοποίηση που έχει αποφασίσει το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων την Παρασκευή 22/5, στις 5 μ.μ., στην πλατεία Δημαρχείου.

-- Στην Πάτρα, τα Σωματεία Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Μαγείρων και Σερβιτόρων, καθώς και το Εργατικό Κέντρο καλούν σε συγκέντρωση την Παρασκευή 22/5, στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο.

-- Το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας, συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις που ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή, καλεί τους εργαζόμενους τη Δευτέρα 25/5, καταληκτική ημερομηνία για τις επαναπροσλήψεις, να συγκεντρωθούν στις πύλες των ξενοδοχείων και στη συνέχεια σε συγκέντρωση στα γραφεία του ΟΑΕΔ. Επιπλέον, την 1η Ιούνη σχεδιάζει μηχανοκίνητες πορείες στις τρεις κεντρικές αρτηρίες του νησιού, που θα καταλήξουν σε κοινή συγκέντρωση στην πόλη της Κέρκυρας.

-- Στη Ζάκυνθο, το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων - Σερβιτόρων προχωρά σε Γενική Συνέλευση την Παρασκευή 22/5, σχεδιάζει συγκέντρωση έξω από τον ΟΑΕΔ στις 28/5 και νέο συλλαλητήριο στις 10/6.

-- Το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού και Συναφών Επαγγελμάτων Καβάλας και Θάσου σχεδιάζει στις 28/5 κινητοποίηση.

Στο μεταξύ, παρέμβαση στον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας πραγματοποίησε χτες αντιπροσωπεία του Συνδικάτου Εργαζομένων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχοϋπαλλήλων Μεσσηνίας. Η αντιπροσωπεία κατέθεσε τα αιτήματα για τη στήριξη των εργαζομένων του κλάδου, απαιτώντας τη διασφάλιση του εισοδήματος από το κράτος και την εργοδοσία.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ