Τετάρτη 20 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΛΑΡΚΟ
Στο κενό η προσπάθεια σπίλωσης του αγώνα τους

Οι συκοφαντίες γυρίζουν μπούμερανγκ σε κυβέρνηση και εκκαθαριστή, με ευθύνη των οποίων έφτασε η επιχείρηση σε οριακή κατάσταση

Με νέα 24ωρη απεργία, αύριο, Πέμπτη, στο σύνολο των εγκαταστάσεων της εταιρείας, συνεχίζουν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ τον αγώνα τους ενάντια στους σχεδιασμούς και τις μεθοδεύσεις κυβέρνησης και ειδικού εκκαθαριστή, που έχουν ήδη οδηγήσει την εταιρεία σε οριακή κατάσταση.

Με όπλα τη συσπείρωση και την ενότητα και παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης να τους διασπάσει σε παλιούς - νέους, σε εργαζόμενους στα μεταλλεία ή στο εργοστάσιο, οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ σχεδιάζουν νέα κλιμάκωση, παίρνοντας δύναμη από την πλατιά εργατική - λαϊκή αλληλεγγύη που εκφράζεται καθημερινά εδώ και πέντε μήνες.

Στην αυριανή απεργιακή κινητοποίηση, αλλά και στην επόμενη που έχει προκηρυχθεί για τις 28 Μάη θα συμμετάσχουν και οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία της Εύβοιας. Μάλιστα, ο ειδικός εκκαθαριστής αναγνώρισε την άθλια κατάσταση των μηχανημάτων στα μεταλλεία και δεσμεύτηκε για την αποκατάστασή τους, επιβεβαιώνοντας τις καταγγελίες των εργαζομένων που στοχοποιήθηκαν με δόλο για την έλλειψη μεταλλεύματος.

Συκοφαντία και αποπροσανατολισμός

Η συκοφαντική επίθεση κυβέρνησης και εκκαθαριστή συνολικά ενάντια στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ έχει στόχο να δημιουργήσει συνθήκες «κοινωνικού αυτοματισμού», να αποπροσανατολίσει το λαό από τις πραγματικές αιτίες που οδήγησαν τη ΛΑΡΚΟ στην απαξίωση, στο πλαίσιο της παραγωγής που γίνεται με κίνητρο το κέρδος.

Να στρέψει τη συζήτηση στη σκανδαλολογία και να αποκρύψει τους σχεδιασμούς και τις μεθοδεύσεις να παραδοθούν η ΛΑΡΚΟ και ο ορυκτός πλούτος της χώρας σε μεγάλα μονοπωλιακά συμφέροντα. Σκόπιμα παρουσιάζουν τη ΛΑΡΚΟ σαν ένα «βαρίδι» που θα πρέπει να αποτινάξει από πάνω του συνολικά ο λαός και όχι ως μια μεγάλης αξίας και σημασίας πλουτοπαραγωγική πηγή, που κάτω από άλλες προϋποθέσεις θα μπορούσε να στηρίξει την οργάνωση της παραγωγής με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες.

Κρύβουν ότι το ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ αποτελεί βασική επιλογή όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, όπως και αυτής του ΣΥΡΙΖΑ, που διακήρυττε πριν από δύο χρόνια ότι «όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά».

Η κυβέρνηση επενδύει σήμερα στη σκανδαλολογία για να συκοφαντήσει τους εργαζόμενους. Να αποκρύψει ότι τα σκάνδαλα και η κακοδιαχείριση είναι ευθύνη δική της και των προηγούμενων, όπως και όλων των διοικήσεων, και όχι των εκατοντάδων εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, που για ένα μεροκάματο παίζουν τη ζωή τους κορόνα - γράμματα.

Απ' αυτήν τη σκοπιά, είναι πραγματική πρόκληση να προσπαθεί η κυβέρνηση να τσουβαλιάσει τους εργαζόμενους και τους πάνω από 80 νεκρούς συναδέλφους τους, τους εκατοντάδες σακατεμένους στα εργατικά «ατυχήματα», με τα στελέχη της διοίκησης και εκπροσώπους του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού, που οι ίδιες οι κυβερνήσεις φρόντισαν διαχρονικά να βολέψουν, εξυπηρετώντας συμφέροντα ενάντια στο λαό και συμβάλλοντας ταυτόχρονα στη ληστρική αρπαγή του ορυκτού πλούτου και των υποδομών.

Στην Κοζάνη

Οι εκλεγμένοι με την «Ταξική Ενότητα» καλούν το προεδρείο του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης να προχωρήσει άμεσα σε διευρυμένη συνεδρίαση της διοίκησης με τη συμμετοχή των Διοικητικών Συμβουλίων των σωματείων - μελών του, με θέμα τις εξελίξεις στη ΛΑΡΚΟ και τη στήριξη των κινητοποιήσεων των εργαζομένων, ειδικά μπροστά στις νέες απεργίες.

Οπως αναφέρουν, πρόκειται για έναν αγώνα «που αφορά όλη την εργατική τάξη, συνολικά το λαό της περιοχής μας και συνδέεται με τα σχέδια "απολιγνιτοποίησης" και το χάρισμα του ορυκτού πλούτου σε μονοπωλιακούς ομίλους. Αφορά όλους όσοι βιώνουν τις συνέπειες της βαρβαρότητας των πολιτικών των κυβερνήσεων διαχρονικά, υλοποιημένες από τη μεγαλοεργοδοσία σε κάθε κλάδο και χώρο».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ