Παρασκευή 13 Μάρτη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ
Καλλιεργεί κλίμα επικίνδυνης για το λαό συναίνεσης

Τη «συναινετική» του διάθεση διαμηνύει στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ με νεότερη ανακοίνωσή του, έπειτα από τη συνεδρίαση χτες του Πολιτικού Συμβουλίου, για τα ζητήματα της επικαιρότητας, την πανδημία του κορονοϊού αλλά και τις τελευταίες εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και στο Προσφυγικό.

Σε ό,τι αφορά τον κορονοϊό, ο ΣΥΡΙΖΑ «ζητεί από τους πολίτες να ακολουθούν με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης τις οδηγίες των αρμόδιων Αρχών της Πολιτείας, χωρίς την παραμικρή εξαίρεση» και επαναλαμβάνει ευχολόγια για τη «σημασία της ύπαρξης, στήριξης και περαιτέρω αναβάθμισης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας», όταν επί των ημερών του επιταχύνθηκε η πορεία υποβάθμισής του, από την πολιτική της ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης.

Στο παραπάνω πλαίσιο ο ΣΥΡΙΖΑ προχωρά σε αναστολή όλων των προσυνεδριακών διαδικασιών και των δημόσιων εκδηλώσεων του Κόμματος μέχρι το Πάσχα, οπότε και θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνει τις συστάσεις προς την κυβέρνηση για τη στήριξη της εγχώριας καπιταλιστικής οικονομίας, καταρχάς με την άσκηση πίεσης προς τους ευρωπαϊκούς θεσμούς «ώστε να πάψει η Ευρώπη να παρακολουθεί αδρανής τις εξελίξεις και να προχωρήσει σε γενναία μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων, καθώς και ελάφρυνσης των δημοσιονομικών υποχρεώσεων (...) η διεκδίκηση για άμεση μείωση των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα πρέπει να είναι αυτονόητη για την κυβέρνηση».

Σε ό,τι αφορά το Προσφυγικό και προσπερνώντας ως ανύπαρκτη την πολιτική εγκλωβισμού που ο ίδιος υλοποίησε, στο πλαίσιο της απαράδεκτης Συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας, την εφαρμογή της οποίας ζητάει μετ' επιτάσεως και σήμερα, καλεί την κυβέρνηση να πράξει τα δέοντα, ώστε να εξασφαλίσει συμμετοχή στη Σύνοδο που προγραμματίζεται για τις 17 Μάρτη στην Κωνσταντινούπολη, «ειδικά με δεδομένη την εργαλειοποίηση της κρίσης από την Τουρκία για γεωπολιτικούς σχεδιασμούς».

Συνολικά εξάλλου σε ό,τι αφορά την τουρκική προκλητικότητα, επιχειρεί να βγάλει από το «κάδρο» τη βαθιά εμπλοκή της χώρας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, που δίνουν αέρα στα πανιά της και δρομολογούν τα επικίνδυνα σχέδια «συνδιαχείρισης» σε Αιγαίο και Ανατ. Μεσόγειο, τα οποία στηρίζει, και κατόπιν αυτών εκφράζει την ανησυχία του, ενώ σε κλίμα ...ομοψυχίας αναφέρει πως «καμία πρόκληση δεν μπορεί να μένει αναπάντητη. Είναι απολύτως ξεκάθαρο ότι η επιθετικότητα της Τουρκίας βρίσκει ολόκληρο τον ελληνικό λαό ενωμένο».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ